Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška Caktašu

Hajduk teškom mukom uspio pobijediti Slaven Belupo 1:0

Hajduk, Slaven Belupo, Poljud (1)
Ivo Cagalj/Pixsell
18.08.2013.
u 20:57

Hajduk je igrao loše, nije bio trke, ali ni povezanosti u onoj igri kratkih pasova što je Tudor forsira

Mučio se, mučio Hajduk sa Slaven Belupom Ivana Katalinića i na kraju na jedvite jade isčupao pobjedu od 1:0 (0:0). Ali, tko pita, važno je pobjeđivati i kada loše igraš. Pogodak odluke postigao je Anton Maglica u 77. minuti, ubacio je Vršajević, natrčao je Mujan, odbio Rodić, da bi se lopta na kraju odbila do Maglice, koji je ubacio loptu u mrežu. Tako se nastavila tradicija po kojoj Slaven ne može do pobjede u Poljudu, i neodlučeno je za njih uspjeh. Od 22 dvoboja Hajduk je slavio u osmanaest.

Hajduk je igrao loše, nije bio trke, ali ni povezanosti u onoj igri kratkih pasova što je Tudor forsira. Teško su Splićani dolazili u prigode, bilo je nekoliko opasnih situacija, ali bez konkretne završnice. U početku dvoboja, u 5. minuti, Pašalić je prebacio vrata s nekoliko metara. Najbolju prigodu imamo je Maglica u 63. minuti na asistenciju Sušića, ali odlično je u situaciji jedan na jedan reagirao Slavenov vratar Silvije Rodić. Prije toga, u 51. minuti Splićani su tražili jedanaesterac. Mujan je ubacio, lopta je u ruku pogodila Purića, ali Batinić nije ništa svirnuo. Gosti su se zgusnuli, znao je Katalinić da treba ukočiti distribuciju lopti Mislava Anđelkovića i da je posla posla u Hajdukovoj ofenzivi napravio. Uspio je Slaven u par navrata zaprijetiti preko Filipovića, ali sve je ostalo na prijetni, odnosno na sigurnim intervencijama Lovre Kalinića.

Inače, dvoboj bijelih iz B lože pratio je 19-godišnji defenzivni veznjak, neki kažu da igra i u zadnjoj liniji, Patrice Zoungrana. On bi trebao biti veliki adut sportskog direktora Jensa Anderssona. Zoungrana stiže iz Burkine Faso, iz kluba Asfa Yennenege iz Ouagadougua, a igrao je zapaženu ulogu u momčadi, koja je 2011. godine osvojila prvenstvo Afrike do 17 godina. Zoungrana, s nadmkom Messi, navodno je trebao potpisati za neki klub iz Francuske, ali je preusmjeren prema Splitu. Domaćin mu je bio Jean Kouassi, koji ne igra zbog ozljede, a na tom istom prvenstvu igrao je za Obalu Bjelokosti s kojom je osvojio četvrto mjesto. Red ispod njih sjedio je Mijo Caktaš, koji bi trebao na operaciju koljena i čeka ga šestomjesečna pauza. Nastradali su ligamenti desnog koljena, Caktaš čeka još jedno mišljenje, pa će onda definitivno odlučiti o operaciji. Njegovi suigrači istrčali su u majicama s natpisom \"Mijo, svi smo uz tebe\".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije