Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet problemi

Hajduk suspendiran zbog duga prema Tomasovu, Jamesu i Pešiću!

Dinamo Hajduk (1)
Pixsell
15.10.2012.
u 16:59

Tomasov potražuje 115 tisuća kuna, James 270 tisuća kuna, a Pešić oko 300 tisuća kuna

Dok je Hajduk čekao odluku gradskog vijeća hoće li mu dati jamstvo za kredite od 30 milijuna kuna, u Poljud je stigla obavijest Disciplinske komisije HNS-a da je klub ponovno suspendiran. Na arbitražnom sudu postupke protiv Hajduka dobili su bivši igrači Marin Tomasov, James Dens i Ivan Pešić.

 

Tomasov potražuje 115 tisuća kuna, James 270 tisuća kuna, a Pešić oko 300 tisuća kuna. Hajduk će se žaliti na tu odluku, ovrha će biti odgođena, tako da utakmica s Istrom nije u pitanju, ali te slučajeve bijeli moraju što prije riješiti. Problem je za Hajduk što je račun blokirala Banco Popolare, pa bi svako plaćanje praktički bilo kazneno djelo. Banka kod koje je bivši predsjednik Hrvoje Maleš podignuo kratkoročni kredit blokirala je Hajduk na iznos od 4 milijuna kuna, ali navodno je dala obećanje da će skinuti blokadu kada bijeli dobiju jamstvo od Grada.

 

A što se tiče dugova prema igračima, oni se moraju pod hitno platiti, Hajduk je svjesno izbjegao obveze. Tomasova je Poljud zavlačio, ostao mu je dužan plaću za ožujak, to je onaj slučaj kada je Zadranin tražio raskid ugovora, a Hajduk inzistirao da igrač na Poljudu ostane do isteka ugovora. To je bio najgluplji potez Hajduka u povijesti, tražio je da ostane igrač na kojeg ne računa, a koji je mjesečno bio plaćen oko sto tisuća kuna.

 

Srećom po Hajduk, arbitraža je tada presudila u korist Tomasova, pa je Hajduk "ni kriv ni dužan" uštedio 250 tisuća kuna.

 

Što se tiče Brazilca Jamesa tu je sve jasno, Hajduk mu je ostao dužan niz plaća, baš kao i mladom Pešiću na kojeg bijeli nisu računali i raskinuli su ugovor s njim. Valjda će u Poljudu naučiti da moraju poštovati ono što potpišu. Zbog takvih gluposti došli su u situaciju da su na korak do stečaja. Jadni Hajduk, nikako da se izvuče iz blata, noćnoj poljudskoj mori očito nema kraja.

 

>>>Torcida: Vratite kredite i objavite tko je kriv za katastrofu!

>>>Hajduk dobio jamstvo za kredit, Kerumu ni traga ni glasa

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar stominac
stominac
17:58 15.10.2012.

Hajduk dužan ko grčka , dinamo naj klub sa naj više šoldi, od svih privrednika i klubova zajedno, hajduk valja, treba ga sažaljevati i stalno mu davati inekcije poreznih obveznika,da bi se članovi njegovih silnih uprava što više bogatili, dinamo nije dužan nikome u velikom plusu ALI dinamo ne valja, mamič je kriv što je dinamo u plusu i što od nikoga ne traži crkavicu treba mamiču omču oko vrata što je stvorio tako močnu tvornicu novca, a hajduk neka samo mijenja uprave i prima inekcije i dalje ,da bi što više tovara ostalo zbrinuto!

AN
antonijo
18:00 15.10.2012.

Kako ovim nehrvatima hajduk trn u oku, najbplje bi bilo da se dalmosi odcijepe od hrvatske, pa da budu samostalni.

DU
Deleted user
17:49 15.10.2012.

Ma budu se navijači izbacali za voljeni klub i sve će biti u redu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije