Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRČKA - NIGERIJA 2:1

Nigerijci ovoga puta Grcima nosili darove

Nigerija - Grčka (1)
Foto: Reuters/AFP
1/9
17.06.2010.
u 17:50

U susretu skupine B SP-a Grčka je dobila Nigeriju 2:1 (Salpingidis 44',Torosidis 71';Uche 16',Kaita crveni 33'). Poredak: Argentina 6, Grčka 3, J. Koreja 3, Nigerija 0.

Da ćemo umjesto grčke, gledati nigerijsku tragediju, naziralo se kada je Kaita dobio crveni karton punih sat vremena prije kraja susreta.

Sve je počelo golom Uchea, u 16. minuti, iz slobodnjaka kakav nismo vidjeli još od doba Davida Beckhama. No, pogodak Uchea izdaleka bio je više stvar sreće nego umiješnosti. Lelujala je lopta, preko braniča, napadača, suca, vratara...

Sreće je bilo na obje strane, odbijanac koji je stigao iz smjera Dimitrisa Salpingidisa vinuo je tog Grka u njihovu mitologiju, prvi je uspio zabiti gol na SP-u i to samo minutu prije odlaska na odmor.

Nigerijski heroj Vincent Enyeama, kako to često biva, pretvorio se u tragičara. Savršeno je branio Argentincima, protiv Grka skidao nemoguće, a onda jednom pogreškom, kad je lopta skliznula iz ruku, ravno u noge Torosidisu (71. minuta), osigurao bogat utržak ugostiteljima u Ateni.

Stvari se sad kompliciraju, svi su još u igri, a Nigerija protiv Južne Koreje ima priliku za “popravni”. Da će Grci uspjeti zaustaviti Diegov lepršavi stroj, ne vjeruje ni Otto Rehhagel, koji se već ranije zahvalio na izborničkoj poziciji.

Svjetsko prvenstvo, skupina B, 2. kolo:

Grčka - Nigerija 2:1

Pogoci: 0:1 - Uche (16), 1:1 - Salpingidis (44), 2:1 - Torosidis (71)

Igrač utakmice: Vasilis Torosidis

Stadion: Free State / Bloemfontein

Gledatelja: 30 000

Sudac: Oscar Julian Ruiz Acosta (Kolumbija)

Ključne riječi

Komentara 1

ŽU
župarić
14:11 21.06.2010.

Nigerija jedna od lošijih reprezentacija na ovom turniru. xox

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije