Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMPRESIVNI HAJDUK

Gradski derbi pripao bijelima: Hajduk 'razbio' Split sa 3:0!

Split Hajduk (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/8
28.07.2013.
u 20:40

Iako je Torcida bojkotirala dolazak na utakmicu zbog visoke cijene ulaznica, navijali su izvan stadiona, a Hajduk je i na tribinama Parka mladeži imao snažniju podršku

Bila je to slatka osveta Igora Tudora u 55. derbiju Svetog Duje. Tušo je 4. svibnja debitirao na klupi Hajduka i to baš protiv Splita. Bilo je 1:2, a tada mu je najveća noćna mora bio Ante Rebić. Jučer nije bilo Splitovog ponajboljeg igrača i ovaj put sve je išlo na Hajdukov mlin. Tudorova momčad na kraju je slavila s 3:0. I ozračje na tribinama bilo je naelektrizirano. Iako je torcida bojkotirala dolazak na Park mladeži zbog visokih cijena ulaznica od 80 kuna,

Hajduk je imao snažniju podršku. Specijalan policija bila je u pripravnosti jer su simpatizeri gradskih rivala bili pomiješani na obje tribine. Značajan broj Hajdukovih navijača bodrio je svoje ljubimce navijanjem podno tribina izvan stadiona. A na travnjaku potpuna dominacija Hajduka. A svakom utakmicom jasno je da bi Igor Tudor mogao postati najdugovječniji trener Hajduka u zadnje vrijeme. A možda je igru njegove momčadi najbolje opisao Dejan Računica.

- Ovo je najbolji Hajduk u zadnjih 5-6 godina. Užitak je gledati taj stil igre kojemu teži Tudor. Svaka akcija ima glavu i rep, a lopta je stalno na podu što mi se posebno dopada - kazala je bivša Hajdukova desetka, trenutačno tener sinjskog Junaka.

I zaista, ono što je Tudor u momčad Hajduka prava je mala nogometna revolucija u odnosu na ono što smo zadnjih godina gledali kod njegovih prethodnika. Naravno, diskutabilno je za koju je to razinu, ali Hajduka je jučer bilo užitak gledati veći dio utakmice.

- Split ima bolje pojedince ali mi smo puno bolja momčad. Bila je to lijepa utakmica za gledati. No, ovo nije najbolje od moje momčadi. Pravi Hajduk tek ćete gledati. Sve ono što smo radili od prvog dana protiv Splita je leglo - kazao je Tudor pa prokomentirao jednog od najboljih pojedinaca.

- Od prvog dana sam govorio da je Anđelković ključan za našu igru. S 25 godina jedan je od naših naiskusnijih igrača. On je naš mini-Pirlo  - kaže Igor Tudor.

A Stanko Mršić, šef struke Splita, posebno je pohvalio Hajdukova vratara Lovru Kalinića.

- Imali smo prvih 15 minuta svoje prilike. Kalinić je sjajno dvaput reagirao. On je najzaslužniji za Hajdukovu pobjedu. Mi nismo bili pravi. Da smo imali sreće možda bi i mi zabili nešto. Znao sam što mogu očekivati od Hajduka. Nisu me iznenadili.

>> Sparina "ubila" nogomet na Kantridi

>> Jurčić: Vodio sam jednu utakmicu, a mislio na drugu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije