Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bayern - Real Madrid

Mourinho se hrabri: Finale je naša realnost

Real Madrid (1)
AFP, Reuters, Pixsell
17.04.2012.
u 20:42

Liga prvaka, polufinale: Bayern - Real Madrid 2:1 (Ribery 17., Gomez 90./Ozil 53., Olić i Pranjić na klupi). Uzvrat se igra sljedeću srijedu.

Spektakularni sudar nogometnih divova oduševio je zaljubljenike u nogomet, a na kraju su se veselili Bayernovi igrači i navijači! Bayern je, naime, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka svladao madridski Real u Münchenu 2:1 (1:0) zgodicima Riberyja (17. minuta) i Gomeza (90.), dok je pogodak za goste postigao Özil (53.).

Odluka o finalistu, eto, past će u Madridu sljedeće srijede, sve je još uvijek otvoreno, ali nakon ove prve utakmice Bayern je ipak korak bliži finalu. Spomenimo da su naši reprezentativci u Bayernu, Ivica Olić i Danijel Pranjić, ovaj spektakl odgledali s klupe...

Trener Madriđana Jose Mourinho više nema pravo govoriti o sucima koji zakidaju njegovu momčad! Englez Howard Webb, naime, nije dosudio čisti 11-erac za Bayern u 15. minuti nakon što je Sergio Ramos vukao Riberyja za majicu, no dvije minute kasnije Bayern je ipak okrnuio starnu prevlast i poveo. Kross je izveo udarac iz kuta, loptu je promašio Ramos i od Badstuberova ramena odbila se Riberyju, koji ju je “stisnuo” s desetak metara i pospremio u mrežu! Luiz Gustavo je bio u pasivnom zaleđu, bio je to regularan gol, Allianz Arena je eruptirala!

Bayern je do kraja poluvremena sačuvao vodstvo, iako su Maxsriđani znali opasno zaprijetiti poglavito preko izvanrednog Benzeme, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. I baš je Benzema bio režiser akcije iz koje je Real izjednačio u 53. minuti - najprije je u gol-šansu gurnuo Ronalda, no njegov je udarac Neuer odbio. Opet je Benzema uzeo loptu, probio se po desnoj strani kraj Bayernove smušene obrane i poslao loptu na drugu vratnicu do Ronalda, koji je lagano vrati Özilu i bilo je 1:1!

Mario Gomez je prije gola odluke imao tri lijepe prilike, no nije uspio zabiti, posbeno je tećak i bolan bio promašaj u 71. minuti, kad je s tri metra zapucao preko vrata! A u 90. minuti, Ribery je odigrao loptu do Lahma, koji je sjajno probio desni bok, došao je do korner crte i ubacio na peterac, gdje je Gomez bio najspretniji i poslao loptu u mrežu za veliko njemačko slavlje, za gol koji je donio opipljivu prednost Bayernu, kojem je sad i remi dovoljan za plasman u finale.

- Finale je naša realnost - ne brine se Mourinho.

Bayern - Real Madrid 2:1

MÜNCHEN - Stadion: Allianz Arena. Gledatelja: 66.000 Sudac: Howard Webb Engleska)

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Schweinsteiger (od 61. Müller) - Robben, Kroos, Ribery - Gomez.
Trener: Jupp Heynckes

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria (od 79. Granero), Özil (od 69. Marcelo), Ronaldo - Benzema (od 84 Higuain).
Trener: Jose Mourinho

Strijelci: 1:0 - Ribery (17., Badstuber), 1:1 - Özil (53., Ronaldo), 2:1 - Gomez (90., Lahm). Igrač utakmice: Franck Ribery

Tijek susreta:

KRAJ!

GOL 2:1 90' - Lahm je sjajno probio po desnoj strani, otišao skroz do korner zastavice i precizno centrirao za Gomeza, koji je bio precizan!

65' - Karton za Lahma.

60' - Žuti karton za Di Mariu, mijenaju domačini, Sxhweinsteiger izlazi, ulazi Muller.

58' - Ivica Olić otišao je na zagrijavanje, nastave li ovakvim tempo, vrlo brzo mogli bi u igri vidjeti i našeg reprezentativca.

GOL! 1:1 53' - Beznema, Ozil i Ronaldo punih su 30 sekundi izigravali sami obranu domaćina, nekoliko puta pucali prema vratima, a zatim je Ozil matirao Neuera.

Poluvrijeme.

39' - Gomez je lijepo utrčao s lijeve strane, opalio, ali Casillas je ovoga puta na mjestu.

22' - Ronaldo je (u svojim četvrtim kopačkama) izveo slobodan udarac, na nekih 25 metara od gola. Puca ipak iznad gola.

GOL! 1:0, 17' - Ribery se odmah osvetio, podigao Allianz Arenu na noge. Nakon korenra s lijeve strane primio je jedan "otpadak", a onda silovito opalio s devet metara. Casillas je bio na lopti, ali prošla mu je ispod ruku.

15' - Nedosuđen jedanaesterac za Bayern! Riberyja je Sergio Ramos povlačio za dres u kaznenom prostoru, ali Webb ne uzima zviždaljku

7' - Obrana Neuera, Ozil je ubacio za Benzemu, koji je obalio iz daljine, te protegnuo Neuera koji loptu gura u korner.

5' - Zanimljivo, nogometašima Reala ukradeno je popodne šest pari kopački, a čak su tri para pripadala Cristianu Ronaldu, a ostali Beznemi i Ozilu. Ostali su i bez dresova, a žalili su se Uefi.

2' - Howard Webb sudi, inače miljenik Španjolaca.

1' - Bayern na Allianz Areni igra u crvenim, a Real u bijelim dresovima

0' - Očekujemo početak utakmice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije