Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
namještanje utakmica

Godinu dana poslije: Širić studira, a Maleš pazi tko mu je iza leđa...

'21.12.2011., Zagreb - U hotelu Sheraton odrzala se sjednica skupstine Hrvatskog nogometnog saveza. Hrvoje Males. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
12.12.2012.
u 13:11

Hajduk je Maleša, koji je napravio najčasniji čin u povijesti hrvatskog nogometa, smijenio, protjerao

Dok je predsjednik Uefe Michel Platini u HNK dijelio pljuske hrvatskom nogometu, mnogi su se crvenili, imali su i zašto. Ne samo nogometni djelatnici, koji godinama ruše ovu jadnu Hrvatsku ligu, Platini je dijelio šamare i politici i državnim institucijama. Ali, neće biti nekih promjena, teško mi je vjerovati, nojevi će samo staviti glavu u pijesak i nastaviti po svome.

Neki se čak i čude što to bi Platiniju, što ih se uhvatio. No, neću puno o tome, valjda će nojevi sada shvatiti da je Hrvatska liga važan proizvod i da o njoj brigu treba voditi Hrvatski nogometni savez, a ne prati ruke od lige kao što je to godinama radio Vlatko Marković.

Sjećate li se 9. prosinca 2011. godine? Nije to bilo tako davno, godinu dana prošlo je otkako je izbila najveća afera u nogometu u 20 godina hrvatske samostalnosti. Neki je nazvaše aferom stoljeća, neki desetljeća, a kako stvari stoje, to će biti najveća glupost u životu Hrvoja Maleša i – nikome ništa. Hrabri, mladi predsjednik Hajduka podvalio je novac sudačkim šefovima Željku Širiću i Stjepanu Djedoviću, uvalio im eure umotane u novine, a oni su privedeni pod sumnjom za primanje mita. Gdje smo u toj priči godinu dana poslije?

Hrvoje bere masline

Maleš više nije u Hajduku, negdje je je u svojoj Mirlović Zagori i bere masline, vinograd je riješio još u rujnu. I dalje ima trzaj, okreće se hoće li ga tko zatući u noći, samo zato što je bio pošten. Iza leđa mu se svi oni nojevi slatko smiju, kad ga vide gurkaju se i kažu “vidi one budale”.

Hajduk je Maleša, koji je napravio najčasniji čin u povijesti hrvatskog nogometa, smijenio, protjerao. Možda i zasluženo, nije Maleš bio baš neki predsjednik, bio je jedan u nizu, ali to nema ni veze. Ne mjeri se njegov rad s činom koji je napravio.

Sjećam se dana poslije afere stoljeća kada je Maleš u hotelu Antunović USKOK-u “podario” Širića i Djedovića. Kolega, prijatelj i idol iz dječačkih dana Zdravko Reić slavio je svoj 70. rođendan, a Maleš je uletio u restoran Arkada. Ispričao je što se dogodilo, Večernji list već je objavio detalje. Bio je u euforiji, nije mogao vjerovati da će godinu dana poslije Željko Širić i dalje biti glavna faca u Osijeku.

Širić polaže – sportsko pravo

Godinu dana poslije, gle ironije i apsurda, rekao bih i ludila, Željko Širić tijekom vikenda dolazi u Split, možda i sretne Hrvoja Maleša, i završava poslijediplomski studij sportskog prava na Pravnom fakultetu. Nedavno je bio i u loži stadiona u Osijeku kada je igrala reprezentacija, a novi Hajdukov predsjednik Marin Brbić bio je bačen negdje sa strane. Tada je napao i novinarku, pa pijan prenoćio u zatvoru.

Godinu dana poslije ništa se nije promijenilo, suci su i dalje česta tema u našem nogometu, država u “aferi stoljeća” ili desetljeća i dalje stoji u mjestu. Sad se priča da institucije navodno nude Stjepanu Djedoviću da prizna krivnju, pa će dobiti tri mjeseca zatvora, uvjetno godinu dana, a to je put da i Širić postane krivac.

Tko će im vjerovati, u godinu dana nisu uspjeli ništa napraviti. Oni, koji su uhvaćeni, snimljeni i tko zna što još, šetaju se mirno, sjede u ložama, a “maleši” su izbačeni, negdje su u zapećku, samo što nisu bačeni na stup srama. Je l’ se netko još uvijek čudi onom što je izrekao Michel 
Platini...

Komentara 27

Avatar maximus69
maximus69
19:31 12.12.2012.

Jadan je taj fakultet di Širić studira. A što se tiče kvalitete suđenja u Hrvatskoj, to se vidi kad naši klubovi zaigraju u Europi. Sve i svi namještaju, osim onih koji nemaju novca...Ti ispadaju iz lige...

Avatar mohito
mohito
19:51 12.12.2012.

jedino sta je do sad objavljeno od tih tajnih malesovih snimaka je da je hajduk ostal duzan 90 tisuca eura za namjestanje sudjenja - zato je vjerojatno i males potjeran s poljuda jer potajno umocil svoje prethodnike u fotelji hajduka i razotkril ko je zapravo kupoval utakmice - samo sta hajduk ni to nije placal ko ni sve ostalo...

DO
domagojb963
13:15 12.12.2012.

Dinamo prvak iduće desetljeće. Hvala,Željko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije