Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odabrao IFFHS

Gianluigi Buffon je najbolji vratar 21. stoljeća! Zasad...

'Italy's goalkeeper Gianluigi Buffon acknowledges the supporters as he takes up position before the kick-off of the Group C Euro 2012 soccer match against Spain at the city stadium in Gdansk, June 10
Reuters/Pixsell
05.01.2013.
u 21:17

Čuvar mreže talijanske reprezentacije i Juventusa ima jedan bod više od vratara Španjolske i madridskoga Reala Ikera Casillasa.

Međunarodni institut za nogometnu povijesti i statistiku (IFFHS) proglasio je najboljega vratara 21. stoljeća, za ovih prvih 12 godina naravno. A on je Gianluigi Buffon. Vratar talijanske reprezentacije i Juventusa ima jedan bod više od čuvara mreže madridskoga Reala i Španjolske, Ikera Casillasa.

IFFHS do računice tko je najbolji došao je tako da je za svaku godinu dvadesetorici najboljih vratara dodjeljivao od 1 do 20 bodova, na osnovu plasmana u IFFHS-ovom izboru za svaku pojedinu godinu. Pa je tako Casillas, laureat za 2012., ostao kratak za samo jedan bod u odnosu na Buffona (218-217).

Na trećem je mjestu jedinica u češkoj reprezentaciji i Chelseaju Petr Čech (172), a četvrto i peto zauzeli su \"umirovljenici\" - Edwin van der Sar (116) i Oliver Kahn (99).

Komentara 1

SE
serđo
23:14 05.01.2013.

bolji je adan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije