Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završnica sp-a

Francuzi čekaju Hrvate u borbi za polufinale

SP2013
Reuters
20.01.2013.
u 22:45

Francuska je sa 30:28 slavila protiv Islanda, čime se plasirala u četvrtfinale, gdje čeka boljeg iz utakmice Hrvatske i Bjelorusije koji se susreću u ponedjeljak.

Karabatić, Accambray i Narcisse lakoćom su dolazili na liniju od šest metara, dok su Islanđani padali poput čunjeva.

Rukometaši Francuske još su se jednom provukli, nevjerojatno kako ih prati sreća. U  osmini finala pobijedili su Island sa 30:28. Kod 27:27 Islanđani su im poklonili dvije lopte za dva pogotka i za plasman u četvtfinale gdje će čekati boljeg iz susreta Hrvatska - Bjelorusija.

"Ribari" su stalno lovili minus od jednog do tri pogotka. Nisu imali baš previše rješenja u napadu kada su Francuzi zaigrali 'flaster' na Palmarssonu koji je bio jedini opasan za Omeyera. I uz 15 izgubljenih lopti Island je imao priliku, Još samo da je Gustavsson obranio malo više od devet udaraca i da je bilo mrvicu više koncentracije u završnici. Ali nije. Francuzi su iskoristili premekanu igru Islanda u obrani. Karabatić, Accambray i Narcisse lakoćom su dolazili na šest metara, dok su Islanđani padali poput čunjeva. Francuzi su imali i jaku kontru -  Honrubia, Abalo i Guigou postigli su sedam lakih pogodaka.

U osmini finala iznenađenje se umalo dogodilo u Zaragozi gdje je Brazil imao deset sekundi prije kraja napad za produžetak. Umjesto vratara uveli su igrača, no Ribeiro je brzopleto šutirao. Grams je obranio, a ušao je u igru nakon što je Levšin dobio jak udarac u glavu kod izvođenja brazilskog sedmerca. Najzaslužniji za pobjedu Rusije je Sergej Gorbok koji je postigao 11 pogodaka.

Danska je zahvaljujući obranama Landina (16) bez problema poslala Tunižane kući, a isto su napravili Nijemci koji su u završnici slomili Makedonce. Makedonci su kod kod 16:18 imali kontru, ali je Heinevetter čudesno obranio.

Rukometaši Slovenije se nalaze pred najvećim uspjehom na SP-ima, u osimini finala Egipat će ih jako teško zaustaviti. Jedan od šlagera osmine finala sigurno je utakmica između domaćina, Španjolske i Srbije koja se igra u Zaragozi, prije naše utakmice sa Bjelorusima.  

- Igrali smo prošle godine dvije dobre i neizvjesne utakmice u Alicanteu i Londonu. Jako smo ih teško dobili u Alicanteu. Slična utakmica čeka nas i danas. Bit će jako teško, jer Srbija igra dobro. Nesretno su izgubili dvije utakmice. Nisam ih gledao, čuo sam - rekao je Arpad Šterbik, vratar Španjolske.

Srbi se hrabre igrom naše reprezentacije.

 - Uvjeren sam da ćemo odigrati dobro i rasterećeno. Hrvati su nam pokazali kako treba igrati protiv njih i kako se treba boriti. Španjolcima nije legla igra Hrvatske. Najbitnije je ući u utakmicu sa vjerom da možemo pobijediti - rekao je Momir Ilić, kapetan Srbije. Darko Stanić, sjajni vratar Metalurga i Srbije, bio je silno razočaran porazima od Poljske i Slovenije.

 - Moram se odmoriti. Da li je to konačni rastanak ili odmor od godinu, dvije, ne znam.  Nemam motivaciju, neka igraju klinci, neka se uigravaju, neka neki drugi igraju - istaknuo je Stanić koji ima velikih problema sa leđima. Mađarska ili Poljska? To će biti poptuno neizvjestan meč, a Slovenija ima priliku da izbori četvrtfinale, tamo gdje nikad nisu bili na svjetskim prvenstvima. Egipat će ih teško zaustaviti.

Rezultati osmine finala:

Danska - Tunis 30:23
Island - Francuska 28:30
Njemačka - Makedonija 28:23
Brazil - Rusija 26:27

Srbija - Španjolska 19 sati
Mađarska - Poljska 19 sati
Hrvatska - Bjelorusija 21.30 sati
Slovenija - Egipat 21.30 sati


Parovi četvrtine finala:

Rusija - ?, 23. 1. (Zaragoza)
Njemačka - ?, 23. 1. (Barcelona)
Francuska - ?, 23. 1. (Zaragoza)
Danska - ?, 23. 1. (Barcelona)

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
22:27 20.01.2013.

Dakle tako, opet Francuzi! Slavko, piši kući, propalo je!

AS
astoria121
23:21 20.01.2013.

a jesi ma...mun... nemogu smisliti ovakve ljude kojima nista nije po volji... Island je dobro namucio Francuze i oni su jedva prosli. Tekma protiv Bjelorusije je za nas malo jaci trening i sansa izrotirati jos malo igrace i nabrijati se za tekmu protiv Francuske koje nas promatra kao "pacijenta" i to bi se moglo obiti u glavu. Iskreno receno, radije sa Francuskom nego sa Srbijom ili ponovo jakom Njemackom. Spanjolskoj sigurno nije siguran prolaz do finala. Ajmo' Hrvatska!

JA
jazz66
09:03 21.01.2013.

Govor je već pripremljen: 'Ne smatram da je 5. mjesto neuspjeh....ne smatram se odgovornim....borili smo se hrabro i časno. Bog VIDI sve. Vratit će nam se jednom...' Hrvatska je ekvivalent recimo Brazilu u nogometu. Kad Brazil osvoji 5. mjesto na svjetskom prvenstvu, izbornik već zna da više nije izbornik. I zna zašto nije. Možemo se samo nadat da francuzi i nisu tako jaki, ali što je s dancima. Ajde možda ni oni nisu tako jaki. Ali što je s španjolcima (hipotetsko finale Španjolska - Hrvatska pred 10-ak tisuća njihovih navijača)? Možda ni oni nisu tako jaki? Možda nisu jači ali su svakako pametniji. A na kraju krajeva...možda ni mi nismo tako jaki?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije