Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOBODNA BORBA

Fjodor nokautiran treći put u nizu: Bog će mi reći što da radim (video)

Fjodor Reklama
Screenshot Youtube
31.07.2011.
u 15:20

Fjodor je devet godina bio nepobijeđen, a sada ga je razbio Henderson, borac koji će uskoro napuniti 41 godinu i koji je poluteškaš

Posljedni ruski car ostao je bez carstva. Fjodor Jemjeljanjenko (34), teškaš koji je devet godina bio nepobijeđen, doživio je u američkom Hoffman Estatesu treći poraz u nizu. Treći nokautom. Nakon dvojice Brazilaca Werduma i Silve, nokautirao ga je i borac iz niže kategorije, 41-godišnji poluteškaš Amerikanac Dan Henderson.

U meču pod kapom organizacije Strikeforce, Henderson je Fjodora slomio nakon četiri minute i 12 sekundi prve runde. Od samog početka borci su žestoko jurnuli jedan na drugoga, a Fjodor je doživo nokaut nakon što je on srušio protivnika i bio u dominantnoj situaciji.

- Na treninzima sam puno radio baš to, kako da se oslobodim. Uhvatio sam ga za novu, povukao, a on je ostao na koljenima i rukama. Tada sam ga potkačio aperkatom što on u tom trenutku nije očekivao - prepričavao je pobjednik.

Henderson je nastavio sa serijom udaraca dok je Fjodor ležao potrbuške, ali i kada se počeo okretati. U tom trenutku sudac Herb Dean prekinuo je tu borbu. Čini se prerano, baš kad se Fjodor počeo oporavljati. Rus se i prije izvlačio iz jednako teških situacija.

- Herb je prerano prekinuo borbu. Bio sam udaran, ali ne direktno, pa sam mogao nastaviti. Nisam stroj, nisam robot. Postoje dobri i loši trenuci u karijeri - kazao je Fjodor .

Nakon što je po treći put u nizu potpisao kapitulaciju, Fjodor je upitan nije li vrijeme za mirovinu. Razmišljao je o tome i nakon poraza od Silve pa se vratio.

- To je Božja volja, on će me informirati što da činim.

- Mi ćemo mu se moliti da vam kaže da ne završite karijeru - kazao je spiker u ringu.

Komentara 2

SO
Sokolić
17:13 31.07.2011.

Dobra borba. Henderson me ugodno iznenadio hrabrim napadačkim pristupom u ringu. Emilijanenko je morao biti oprezniji. Sudac je prerano prekinuo borbu, moglo se pričekati još 2-3 sekunde. Ipak se okrenuo. Henderson je snažno udario Emilijanenka dvaput u potiljak kad jeje ovaj bio na podu. To nije bilo u redu. Isto je napravio Emilijanenko koju minutu prije dok su bili u zagrljaju uz ogradu, no to nije imalo takvu snagu kao Hendersonova dva udarca dok je Emilijanenko bio na podu. No, nikad se ne zna. Možda bi Henderson i nakon te 3-4 sekunde pobijedio, ali bi Emilijanenko nakon jalova opiranja pretrpio znatno veća oštećenja mozga, pa je s te strane sudac možda i dobro procijenio. Ipak smatram da je sudac morao sankcionirati to kad je Henderson dvaput snažno udario Emilijanenka u potiljak dok je ležao na podu.

DR
dragogera
21:56 02.08.2011.

koliko god mi nedostajao pride,mora se priznati da je mma u usa napravio velike iskorake naprijed.borci su izradjeni preko granice ljudskosti(doduse sigurno uz razne anabolike ili steroide)pa tako osim pojedinaca(minotaur,rua,oveerem)sve legende japana su izvukle deblji kraj u novim uvjetima borenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije