Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 1. svibnja 2009. do 3. veljače 2010.

FIS dosad obavio čak 1396 dopinških testova

koruška
04.02.2010.
u 14:50

Međunarodna skijaška organizacija (FIS) nastavlja sa svojim najavama kako će učestalo obavljati dopinške pretrage te nastaviti borbu protiv dopinga u zimskim sportovima.

Uoči Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru FIS je u razdoblju od 1. svibnja 2009. do 3. veljače ove godine obavio čak 1396 dopinških testova, s time da je najveću pozornost posvetio skijašima-skakačima.

Naime, među njima je napravljeno više od tisuću testova (uzorak urina, uzorak krvi i novi krvni doping na CERA-u). Među skijašima koji se natječu u nordijskim kombinacijama obavljena su 244 testa, a među alpskim skijašima tek dvadesetak.

FIS je najavio da će tijekom ZOI napraviti još dvije tisuće takvih pretraga i analiza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije