Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA POJAČANJA:

Fernandes već oduševio, Migliore mora bolje, Soudani pravi "španer"

Junior Fernandes (1)
Foto: DPA/Pixsell
1/3
30.06.2013.
u 08:10

Četvrti igrač koji stiže (valjda danas) Portugalac je Ivo Pinto, no njega tek treba vidjeti uživo iako mu je životopis impresivan, igrao je u Ligi prvaka i slavio pobjedu na Old Traffordu

Dinamo je u ovom prijelaznom roku (zasad) doveo trojicu igrača. Prije nego pokažu jesu li kvaliteta više za Jurčićevu momčad, hoće li donijeti prevagu u europskim natjecanjima, donosimo analizu njihovih kvaliteta i mana te onoga što su u prvom dijelu priprema pokazali u plavom dresu.

Junior Fernandes (24): Najskuplji igrač koji je ikad došao u Dinamo pokazao je da zna

Nikad u Dinamo nije došao igrač kojeg je netko platio sedam milijuna eura. Dobro, nije ga Dinamo platio toliko, ali platio ga je Bayer kad ga je dovodio iz Čilea, plavi su ga uzeli, zasad, na posudbu. Fernandes se Dinamu priključio kad i naši reprezentativci te je dosad igrao dvije utakmice. Usto što je jako zadovoljio trenere na treninzima, i u utakmicama je pokazao da je riječ o odličnom igraču. Brz je, na 30 metara sprinta ostavio je braniča Sepahana deset metara. Zadivio je lijepim škaricama, dok je u prvoj utakmici pokazao i sjajnu kombinatoriku, dobro ulaženje u prostor i odigravanje. Čak mu je i skok jako dobar. Ono što mu zasad fali jest  snaga i još malo taktičke uigranosti, ponekad i zaboravi da se treba vratiti. Ali to su detalji, zasad je zaslužio jako dobre ocjene.

Pablo Migliore (31): Argentinac igra bolje od Kelave, ali sve ostalo zasad je lošije

Došao je kao bivši kapetan i standardni vratar San Lorenza, kluba koji je među pet najboljih u Argentini. I njegov je životopis sjajan, ali... Da, postoji i taj “ali”, a on kaže da nas Migliore dosad nije uvjerio da je pojačanje, još nas nije uvjerio ni da je dobar kao nepotrebno osporavani Ivan Kelava. Možda će El Loco biti bolji, ali zasad to nije. Bolje igra nogom, ne paničari, daleko bolje ispucava. No, Dinamo nije tražio braniča, nego vratara, a tu Migliore zasad “šteka”. Pablo je izgubio osjećaj prostora. A to se dogodi kad čovjek nekoliko mjeseci ne brani, ne može procijeniti izlazak na centaršut, kratak je za dva-tri metra. I fizički nije spreman, “tvrd” je. Uostalom, dva mjeseca u zatvoru mogao je samo dizati utege. Trebat će mu vremena, trebat će istrpjeti pokoju pogrešku da bi ga se dočekalo i dalo konačnu ocjenu.

El Arbi Hilal Soudani (25): Odličan tehničar koji bi se jako lako mogao uklopiti u igru plavih


Izgleda da je Dinamo našao pravog “španera” u reprezentativcu Alžira, da je Vahid Halilhodžić dobro savjetovao plave jer nakon samo 45 minuta, koliko je u plavom dresu dosad upisao Soudani, jasno je da dečko zna. K tome, on je i prilično fizički spreman, uostalom tek je završio sa svojim nastupima za Alžir. Možda umor dođe kasnije jer nije imao pravog odmora. S nekoliko minijatura, odigravanja iz prve, duplih pasova i igranja petom pokazao je sjajno tehničko umijeće. Rijetko kad će vam trener nakon jednog-dva treninga reći svoju ocjenu o igraču, no za Soudanija su plavi stručnjaci odmah pokazali palac gore. Sad je samo pitanje kako će se svi zajedno uigrati, vremena do 16. srpnja i puta u Luksemburg nema puno, srećom ni suparnik nije bauk.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije