Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi domaći poraz

Farmaceuti propustili povijesnu priliku, Scorijin "bosanski grb"

slaven rijeka (1)
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/10
16.09.2012.
u 21:09

Slaven Belupo izgubio je u osmom kolu Prve HNL na domaćem terenu od momčadi Rijeke 1:3.

Slaven Belupo prvi put ove sezone pobijeđen je na domaćem terenu, bolja je bila Rijeka s 1:3. Reprezentativna stanka očito je bolje legla gostima koji su dva tjedna bez prvenstvenih utakmica iskoristili za dodatno uigravanje potpuno nove i skupe momčadi. Već na samom početku utakmice bilo je jasno da će farmaceuti teško do važnih bodova kojima bi zasjeli na sam vrh ljestvice. Bio bi to trenutak za povijest jer nikada nisu nakon 8. kola bili vodeći, ali nisu pokazali dovoljno za svrgnuti Dinamo na tronu.

Rijeka je nošena navijanjem 200-tinjak pripadnika Armade, koji se nisu iskazali paljenjem baklji, dimnih zavjesa i petardi, u prvom dijelu izgledala moćnije i agresivnije. Napadačka igra isplatila im se već u 16. minuti kada je bivši farmaceut Čaval s lijeve strane ubacio, a Cesarec je s 10-ak metara svladao nemoćnog Rodića. Imao je Slaven Belupo u prvom dijelu nekoliko solidnih prilika, ali Vugrinec u dva navrata, Glavica i Bubnjić nisu uspjeli svladati Lisjaka, također bivšeg slavenaša. Kada su već svi mislili da će se na odmor otići minimalnom prednošću gostiju, u jedinoj minuti sudačke nadoknade domaćinu su ponovno presudili bivši
igrači. U šesnaesterac je s lijeve strane ubacio Brezovec, a potpuno neometan Benko je sa samo tri-četiri metra glavom pospremio za velikih 0:2. Na poluvremenu je Ferenčina ubacio ofenzivne Delića i Bušića i krenuo u nemoguću misiju, a nadu da se mogu vratiti dao mu je već u 49. minuti Vugrinec maestralnim pogotkom iz slobodnjaka sa 18 metara.

Varaždinskom majstoru to je već 132. HNL pogodak. Slaven Belupo činio je sve ne bi li izjednačio, imao je više od igre, ali riječka obrana izašla je na kraj s Čanađijom, Vugrincem i Glavicom. Scorijina momčad orijentirala se na protunapade i izležavanje po terenu, što je posebno ljutilo koprivničku publiku. Ferenčina je pred kraj ubacio i napadača Šabana. Išao je na sve ili ništa. Ispalo je ništa. Rijeka je ponovno u sudačkoj nadoknadi pogotkom Močinića zaključila priču, a trener gostiju Elvis Scoria to je proslavio "bosanskim grbom" prema domaćoj publici. Nimalo lijepa gesta trenera koji je sa Slavenom igrao finale Kupa 2007. godine.

- Respektiram Koprivnicu, radio sam ovdje godinu i pol, i ovo nije bilo upućeno svim domaćim navijačima, nego pojedincima koji su mi vrijeđali obitelj i mene na nacionalnoj osnovi - kazao je Elvis Scoria i na novinarsko pitanje zbog čega na nacionalnoj osnovi, pa zar je on Bugarin, sarkastično odgovorio:

- Da, ja sam Bugarin - dodao je, ne ispričavši se za svoj primitivni potez.

Pobjedu je okarakterizirao zlata vrijednom koja će im biti veliki poticaj za iduće utakmice. Roy Ferenčina istaknuo je da se nogomet igra za golove i da je Rijeka u tom segmentu pokazala više.

Slaven Belupo - Rijeka 1:3 (0:2)

KOPRIVNICA - Gradski stadion. Gledatelja: 2500. Vrijeme: toplo. Sudac: Mario Zebec (Cestica) 6. Pomoćnici: Miro Grgić (Osijek) 6 i Goran Loparac (Sladojevci) 6.

Strijelci: 0:1 Danijel Cesarec (Kristijan Čaval, '16), 0:2 Leon Benko (Josip Brezovec, '45+), 1:2 Davor Vugrinec, '49 1:3 Ivan Močinić ('90+).

Slaven Belupo: Rodić 5,5 - Kokalović 5,5, Grgić 5 (od 46. Delić 5), Bubnjić 5,5 - Barić 5,5, Batarelo 5 (od 46. Bušić 5), Čanađija 5,5, Gregurina 5,5, Maras 5,5 - Glavica 5,5 (od 78. Šaban -), Vugrinec 6. Trener: Roy Ferenčina 6

Rijeka: Lisjak 6 - Datković 6, Knežević (c) 6,5, Neretljak 6 - Kreilach 6, Čulina 6, Brezovec 6,5, Weitzer 6 (od 67. Močinić 6,5), Čaval 6,5 - Benko 7 (od 90. Mutombo -), Cesarec 7. Trener: Elvis Scoria 7

Žuti kartoni: Alen Maras, Dario Čanađija (Slaven Belupo), Antonini Čulina, Leon Benko, Josip Brezovec, Danijel Cesarec, Robert Lisjak (Rijeka).

Komentara 6

Avatar RexCroatorum925
RexCroatorum925
21:32 16.09.2012.

zašto mafija gura ovo nakaradnu i jadnu momčad rijeke?

OB
-obrisani-
21:44 16.09.2012.

elvis scoria,yes!!!!!!!!! Ne volim rijeku ali ovog covika,yesssss. Scoria mora uzeti repku u ruke,a ne onaj bedak stimac!!!!

NJ
njuka
22:17 16.09.2012.

16.09.2012. u 21:32h RexCroatorum925 je napisao/la: Tako da navijači neke druge nakaradne i jadne ekipe mogu još više kmečati. Samo naprijed Rijeko ove godine treba biti cilj biti ispred Hajduka što ne bi trebalo biti preteško hihi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije