Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Fantela i Marenić uplovljavaju osmi u plov za odličja

OI Jedrenje
HJS
08.08.2012.
u 20:24

Hrvatska olimpijska jedriličarska reprezentacija u četvrtak će završiti svoj nastup na OI 2012. Još nam je jedan plov preostao, Šime Fantela i Igor Marenić ulaze kao osmi u plov za odličja za klasu 470.

Olimpijska regata približava se kraju, veći dio flote je otputovao kući, marina se već solidno ispraznila. Na rasporedu su još plovovi za odličja za muški i ženski 470, te polufinale i finale u dvobojskom jedrenju. U četrvrtak će se znati pobjednici u muškom 470, u petak u ženskom 470, u subotu će posade u dvobojskom jedrenju zaključiti olimpijsku regatu 2012.

S obzirom da su danas natjecanje završile Enia Ninčević i Romana Župan, za nas će OI 2012. završiti sutra s plovom za odličja u muškom 470, gdje nastupaju Šime Fantela i Igor Marenić. Fantela/Marenić ulaze u plov za odličja kao osmi, mogu napredovati u poretku. Kako su jučer kazali cilj im je ostvariti bolji plasman nego u Kini 2008., gdje su bili deveti.

Ninčević/Župan su zauzele 17. mjesto, isto kao i Tina Mihelić u Laser Radialu, i Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u. Za Eniu i Romanu već je sama činjenica da su ovdje ispunjenje misije, jer, kako smo već isticali, hrvatsko jedrenje nikad dosad nije imalo predstavnice u ženskom dvojcu na OI. Također valja istaknuti činjenicu da su Ninčević/Župan jedina ženska posada uopće koja u Hrvatskoj jedri u dvojcu.

    Danas nije išlo dobro, voljele bi da su zadnja dva plova prošla bolje. Ovo su naše prve Olimpijske igre, naravno da moramo još puno učiti, ali sve u svemu smo zadovoljne. Sad ćemo se malo odmoriti, a onda krenuti raditi i trenirati za RIO 2016. Čestitamo cijelom našem teamu na nastupu i rezultatima – kazale su Enia i Romana.

Flotu ženskog 470 predvode Novozelanđanke Aleh/Powrie i Britanke Mills/Clark s istim bodovima. Zanimljivo će biti nadmetanje i za broncu, zasad su treće Nizozemke Westerhof/Berkhout.

Danas su podijeljene medalje u 49er-u. Poredak prve trojice je identičan poretku na SP-u jedrenom u Zadru u svibnju. Olimpijski pobjednici su Australci Outeridge/Jensen, srebrni su Novozelanđani Blair/Tuke, a brončani Danci Noregaard/Lang.

Na ljestvici osvajača medalja u jedrenju na OI prvo mjesto je s dva zlata preuzela Australija. Najviše odličja i dalje imaju Britanci, tri, od toga jedno zlato. Od 63 zemlje koje nastupaju medalje je zasad osvojilo njih 13. Veliki šok danas za Amerikance, zadnja njihova nada za medalje u jedrenju je nestala, tako da će nacija koja u povijesti olimpijskog jedrenja ima 59 odličja, i koja zauzima drugo mjesto na ljestvici osvajača medalja na OI u jedrenju, otputovati kući ovoga puta bez ijednog odličja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije