Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletico - Athletic

Falcao show u Bukureštu, Atleticu Europska liga

Ozren Maršić
Vanja Zubčić
09.05.2012.
u 22:53

Atletico Madrid pobijedio je u finalu Europske lige u Bukurestu Athletic Bilbao 3:0 (Falcao 7, 34, Diego 85), sto im je 12. uzastopna pobjeda, skinuli su rekord Barcelone.

Za Marcela Bielsu čak će i Pep Guardiola kazati kako je najbolji svjetski trener. No, o sinoćnjem finalu Europske lige u kojem je njegov Athletic Bilbao pao bez ispaljenog metka još će sigurno razmišljati zatvoren u svom nogometnom laboratoriju.

Trener čije metode kopiraju gotovo svi svjetski stručnjaci sinoć nije mogao naći dobitnu kombinaciju. Bolje rečeno, nije imao sreće jer mu je s druge strane bio Atletico Madrid koji je slavio s 3:0.

Srušili i Barcelonu

Preciznije, s druge strane stajao mu je Radamel Falcao, briljantni kolumbijski napadač koji je s dva pogotka madriđanima donio još jedan trofej. Falcao je postao drugi igrač u povijesti ovog natjecanja koji je zabijao u dva uzastopna finala za dva različita kluba. To je prije njega uspjelo Ronaldu koji je 1997. godine zabijao za Barcelonu, a godinu dana kasnije za Inter.

A nikada nitko uz dva uzastopna naslova s dva različita kluba nije dvaput zaredom bio i najbolji strijelac kao Falcao. Lani je za Porto zabio 17, a ove sezone 12 pogodaka u Europskoj ligi.

Samo je petorici nogometaša u povijesti uspjelo osvojiti neki europski trofej dvaput za redom. To su:; Marcel Desailly (Olympique Marseille 1993. i Milan 1994. godine), Paulo Sousa (Juventus 1996. i Borussia Dortmund 1997.), Ronaldo (Barcelona 1997. i Inter 1998.), Samuel Eto’o (Barcelona 2009. i Inter 2010.).

Posebno lijep bio je Falcaov prvi pogodak u sedmoj minuti kada je na postavljenu obranu s desne strane lijevom nogom pogodio suprotni kut. Zadnji igrač koji je zabio pogodak u prvih sedam minuta u finalu ovog natjecanja bio je Markus Babel za Liverpool 2001. godine. Kod drugog pogotka povaljao je Bilbaovu obranu u 34. minuti i sve je bilo riješeno.

- Sretan sam zbog ovog trenutka koji rijetki igrači mogu iskusiti. Za to mogu zahvaliti momčadi i trenerima s kojima sam radio - kazao je Falcao.

Savršena utakmica

Točku na i postavio je Diego u 85. minuti.

- Bila je to sjajna utakmica, gotovo savršena - kazao je Diego.

Atletico je postao prva momčad u povijesti koja je ostvarila 12 uzastopnih pobjeda u europskim natjecanjima. Do sada su bili izjednačeni s Barcelonom koja je 11 pobjeda ostvarila u sezoni 2002./2003. godine.

Diego Simeone osvojio je Kup Uefe 1998. godine kao igrač Intera.

Atletico - Athletic 3:0

Tijek susreta:

Kraj.

85' GOOOOL 3:0. Diego je postigao gol. Nije uspio s Werderom, ali je s Atleticom...

81' Falcao je pogodio prečku! Kolumbijac pokušava doći do hat-tricka

73' Gomez radi probleme

71' Opet Llorente, ovaj puta glavom.

58' - Slabo ide u lovu na zaostatak, Llorente pokušava, ali neprecizno

46' Bielsa mijenja, izlaze Iturraspe i Aurtenetxe, ulaze Inigo Perez i Ibai Gomez .

Poluvrijeme.

GOOOL 2:0 34' Falcao je zabio svoj drugi pogodak! Kolumbijac je nakon petljanja Baska u svom šesnaestercu, nakon što su oni ostali bez lopte, dobio loptu i hladnokrvno zavšio posao poslavši je iz okreta u lijevi kut.

24' Munian puca iz daline, ali brani vratar

22' Athletic stišće, pokušava izjednačiti. Atletico se brani.

19' Udarac Llorentea, ide kraj vrata

GOOL! 1:0 7' Kolumbijac Falcao je felšom iz šesaesterca lijevom nogom pogodio u suprotne rašlje!

Atletico je do finala došao kao pobjednik skupine s četiri pobjede, postigli su 11 pogodaka i primili četiri. Dalje su prošli Lazio, Bešiktaš, Hannover i Valenciju.

S druge strane Athletic je također bio prvi u skupini s četiri pobjede, postigli su isto 11 pogodaka, a primili 8. Kasnije su preskočili moskovski Lokomotiv, Manchester United, Schalke i Sporting.

Sastavi:

ATLETICO MADRID: Courtois, Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis, Mario Suarez, Gabi, Diego, Adrian, Turan, Falcao.

Klupa: Sergio Asenjo, Antonio Lopez, Salvio, Paulo Assuncao, Koke, Dominguez, Martin

Trener: Diego Simeone

ATHLETIC BILBAO: Iraizoz, Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe, Ander Herrera, Iturraspe, De Marcos, Susaeta, Llorente, Muniain.

Klupa: Raul, Toquero, San Jose, Gabilondo, Inigo Perez, Ekiza, Ibai

Trener: Marcelo Bielsa

Komentara 1

Avatar b.ri
b.ri
06:34 10.05.2012.

Svaka cast Falcau, ali mi imamo Sjepana Baloga - neprocjenjivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije