Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europska liga

Falcao: Sad me zanima samo Liga prvaka!

\'Atletico Madrid\'s Falcao celebrates winning the 2012 UEFA Europa League Final with the trophy Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
10.05.2012.
u 21:30

- Gdje su sada oni koji su rekli da sam pogriješio dolaskom u Madrid - pita Falcao

Dva briljantna poteza u najvažnijem trenutku bila su dovoljna da Radamel Falcao uđe u povijest.

Kolumbijski napadač postao je prvi igrač u povijesti koji je dvije godine zaredom osvojio Europsku ligu i istodobno bio najbolji strijelac. Prošle godine s Portom je zabio 17 golova, a ove sezone u trijumfalnom pohodu Atletica poentirao je 12 puta. U prvenstvu je postigao još 23 pogotka. Samo su Messi i Cristiano Ronaldo više puta zabili od njega. Madriđani su s 3:0 svladali Athletic iz Bilbaa.

- Govorili su da je pogreška moj prelazak iz Porta u madridski Atletico. Nadam se da je svima sada jasno da nisam pogriješio - kaže napadač čija je trenutačna tržišna vrijednost 40 milijuna eura. No, od finala ta brojka puno je bliža stotki.

Posve logično postavlja se pitanje tko će istresti silne milijune za kolumbijskog napadača. U Atletico je došao za 40 milijuna eura.

- Još ne razmišljam o odlasku iz Madrida. Sve ovisi o tome hoće li Atletico izboriti Ligu prvaka. Sada me zanima samo to natjecanje - jasno je poručio Falcao.

Oba njegova pogotka bila su sjajna, posebno onaj prvi kada je pogodio suprotne rašlje.

- Često su mi govorili da premalo gađam suprotni kut, eto ovaj put sam poslušao. Pri prvom pogotku uopće ga nisam vidio nego sam samo tražio malo slobodnog prostora. Znao sam da će ondje završiti - zaključio je Falcao.

O kolumbijskom napadaču sada pričaju svi. Posebno ga hvali njegov trener Diego Simeone koji je naslov u Europskoj ligi, nekadašnjem Kupu Uefe, osvojio i kao igrač. Bilo je to 1998. kada je trijumfirao Inter.

- Puno je slađe kad naslov osvojite kao igrač. Poznajem Radamela još dok je bio klinac. To je igrač kojeg jednostavno morate obožavati. Samo mu je nebo granica - kaže Simeone koji je s Atleticom osvojio rekordni niz od 12 pobjeda.

Uspjeh je tim veći zna li se da je s druge strane bio Marcelo Bielsa, Argentinac za kojeg kažu da je najbolji trener svijeta.

Komentara 1

ME
medjedmrki
21:38 11.05.2012.

Marcelo Bielsa najbolji trener svijeta?!? Ko to za njega kaze? Sto je to Bielsa osvojio osim klubskih trofeja u Cileu , Argentini i Olimpijsku medalju. Ferguson, Guardiola, Mourinho, Wenger, Ancelotti, Heynckes, Mancini...i jos mnogi drugi...sto su oni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije