Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šuker u Osijeku

EU financira više od 10 mil. eura za obnovu Gradskog vrta

Stadion Gradski vrt (1)
Foto:
1/8
28.09.2012.
u 14:54

– Oduševljen sam. HNS će stati iza projekta koji nije megalomanski, a tražit ćemo i potporu UEFE

Stadion Gradski vrt dobit će novo lice. Predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru i izvršnom predsjedniku HNS-a Damiru Vrbanoviću u Osijeku je predstavljen projekt rekonstrukcije stadiona koji bi trebao postati nacionalni kamp mladih nogometnih snaga. Obnova je “teška” između 15 i 20 milijuna eura, od čega bi se, ustvrdio je gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, 75 posto sredstava osiguralo iz strukturnih fondova Europske unije. Stadion će nakon sanacije primati 15.000 gledatelja, a prva utakmica trebala bi se igrati u proljeće 2014.

– Oduševljen sam. HNS će stati iza projekta koji nije megalomanski, a tražit ćemo i potporu UEFE i siguran sam da će ga i M. Platini poduprijeti. Imat ćete maksimalnu potporu od nas – poručio je Šuker domaćinima oduševljen viđenim.

Prema projektu arhitekta Predraga Rechnera, srušila bi se velika zapadna tribina, a atletska staza izmjestila tako da bi stadion bio ukopan nekoliko metara u dubinu kako bi se tribine spustile do samog igrališta. Uz sadašnji pomoćni teren sagradio bi se mali atletski stadion kapaciteta 2000 mjesta. Na tom stadionu bijelo-plavi bi odigravali svoje utakmice dok se ne završi Gradski vrt. U sklopu stadiona bio bi sagrađen i mali hotel u kojemu bi noćile nacionalne selekcije i njihovi protivnici.

Prvi čovjek hrvatskog nogometa na pitanje o Sammiru odgovorio je kako je na izborniku Igoru Štimcu odabir igrača.

– Ne sudjelujem pri odabiru igrača, to je posao izbornika. Svakom igraču koji je pozvan u reprezentaciju želim uspjeh jer imamo sveti cilj, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu – kazao je Šuker koji je Danijelu Pranjiću poželio da što prije ponovno obuče dres reprezentacije.

Odbor za hitnost HNS-a odredio je cijene ulaznica za kvalifikacijski ogled s Walesom koji se igra u Osijeku.

– Uskladili smo cijene jer želimo da stadion bude pun. Ulaznice će biti od 40 do 80 kuna, nešto skuplje bit će VIP lože, od 200 do 500 kuna, dok će na južnoj tribini biti smještena djeca iz nogometnih škola. Za njih će ulaz biti besplatan – zaključio je Šuker.

Ključne riječi

Komentara 11

SE
sestrićna
16:11 28.09.2012.

na kompu se svašta da naslikati..maksimir je još i ljepši:))

IN
intersanctum
16:13 28.09.2012.

to suker baca kosku osjecanima da mu ne bi fuckali i svasta govorili na predstojecoj tekmi, seronja

AN
ankicascreiber
16:00 28.09.2012.

teta iz Osijeka mi je rekla da je osječka bolnica strahota, o tome se i pisalo u medijima. Ovi kreteni žele raditi novi stadion, za provicijalne nogometaše. Pored stadiona je rukomentna dvorana, koja ne služi svrsi. Osječki moćnici se liječe u zagrebu, a raja plača njihovu šminku, i umire u prljavim smrdljivim bolnicama iz doba austrougarske. Sada se netko pita zašto je bogata slavonija postala jedan od najsiromašnijih hrvatskih područja. Zašto po osjeku trešte narodnjaci...thompson i ceca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije