Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMILE SCENE

Englezi šokirani scenama iz Srbije: Izbacite ih na pet godina!

Srbija Engleska neredi
Screenshot Youtube
17.10.2012.
u 11:25

– Zašto bismo se trebali ispričati? Pa za tučnjavu je potrebno dvoje – smatra izbornih srpske mlade vrste

Engleska javnost konsternirana je scenama nakon utakmice njihove i srbijanske U21 reprezentacije u Kruševcu, koja se igrala u sklopu kvalifikacija za Euro. Kada su gosti zabili pobjednički pogodak za 1:0 u posljednjim sekundama susreta, nastala je opća makljaža na travnjaku među igračima obiju momčadi, sudjelovali su i članovi stožera, a sve se nastavilo i u tunelu koji vodi u svlačionice.

– Ponosan sam kako su se moji igrači ponijeli. Brzo je situacija postala vrlo nasilna, no moglo se vidjeti zajedništvo među njima jer su pazili jedni na druge i u tučnjavi – rekao je engleski izbornik Stuart Pearce.

Daily Mail tvrdi da je engleski trener vratara Martin Thomas dobio udarac u stražnjicu, a pomoćni trener Steve Wigley u trbuh. Engleski vratar Jack Butland navodno je pogođen sjedalicom. Engleski savez tražiti od Uefe da poduzme sankcije.

– Bilo je to jako tužno, no ujedinjeni smo kao momčad i stožer. Šteta što su dvije utakmice tako dobrih momčadi završile sramotnim scenama – rekao je Pearce.

Srpski izbornik Aleksandar Janković ne slaže se baš s mišljenjem engleskog kolege.

– Zašto bismo se trebali ispričati? Pa za tučnjavu je potrebno dvoje. Budite sretni što ste se kvalificirali na Euro, pričajmo o nogometu – rekao je engleskim novinarima.

Crvene kartone sinoć su zaradili igrač Srbije Medojević te Englez Rose koji se požalio na konstantno rasističko vrijeđanje s tribina.

– Ono što se dogodilo nije lijepo i ne treba da se događati u nogometu. Bilo je puno rasističkog vrijeđanja s tribina i mnogo toga se dogodilo poslije utakmice, što je teško za igrače. Na nas su bacili kamenje, metalne kovanice i stolice – rekao je Jordan Henderson, kapetan Engleza.

Legendarni engleski nogometaš Paul Ince, čiji sin igra za mladu vrstu, predložio je rigorozne kazne za Srbe.

– Da se mene pita, Srbija bi bila izbačena s pet sljedećih natjecanja. Sramota je da se događaju ovakve scene, a kad vam je sin tamo, to je zabrinjavajuće. Ovakve stvari ne želimo vidjeti u nogometu, ovo nas vraća u mračno doba. Blatter i Platini moraju nešto poduzeti – kazao je Ince.

Komentara 53

OB
-obrisani-
11:41 17.10.2012.

Opet belosvetska zavera protiv nebeskog naroda?!

GU
Gustavo
11:43 17.10.2012.

Ajde možda i englezi progledaju.

CH
chiko
13:18 17.10.2012.

Ma, ljudi, pa to su Englezi tukli sami sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije