Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajne vijesti s POI

Darko Kralj srebrni: Boljelo me koljeno, ali Bog me počastio

darko kralj
AFP/Pixsell
31.08.2012.
u 12:42

Hrvatski reprezentativac nastavio je sjajan niz s Paraolimpijskih igara. Prije četiri godine u Pekingu je osvojio zlato, a sad je svojoj kolekciji dodao i srebro

Hrvatska ima novu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu! Darko Kralj osvojio je srebro u bacanju kugle u svojoj kategoriji F-42, a druga dva hrvatska predstavnika, Mladen Tomić i Josip Slivar bili su peti, odnosno sedmi.

Najbolji hitac našega atletičara bio je 14.21, a bacio ga je odmah u prvoj seriji. Za svoj je rezultat dobio 987 bodova, što je bilo dovoljno za drugo mjesto. Prvi je bio Danac Jackie Christiansen koji je kuglu bacio 18.16 metara (1012 bodova), a bronca je pripala Britancu Aledu Daviesu s bačenih 13.78 metara (961 bod).

– Koljeno je izdržalo samo prvi hitac, a sve ostale me jako boljelo. No, dragi Bog me častio srebrom. To je nešto najljepše što sam mogao očekivati i sanjati. Ta medalja je za sav hrvatski narod, moj tim i ljude koji nas vole i podržavaju. Tri Hrvata, tri finala: to je nešto što se može samo poželjeti! – komentirao je odmah nakon završetka finala Kralj svoj, ali i domet kolega Mladena Tomića i Josipa Slivara, koji su osvojili peto, odnosno sedmo mjesto.

Kralj je tako nastavio uspješan niz na Paraolimpijskim igrama. Nakon zlatne medalje osvojene u Pekingu prije četiri godine, ovaj put svojoj je kolekciji dodao i srebro iz Londona!

Dodajmo i da su najbolji pokušaji naše druge dvojice natjecatelja u ovoj disciplini bili − 13 metara petoplasiranoga Mladena Tomića (903 boda) i 15.07 metara sedmoplasiranoga Josipa Slivara što, kad se pomnoži s njegovim koeficijentom invaliditeta, iznosi 828 bodova.

Komentara 8

BU
bubi400
14:23 31.08.2012.

Bravo Kralju svaka ti čast za sve što si dao i donio hrvatskoj dao si svoje zdravlje u domovinskom ratu a donio si slobodu i pregršt velikih odličja i medalja hvala ti TIGRE...

Avatar dragovoljac91
dragovoljac91
15:42 31.08.2012.

Bravo generacijo, opet će biti fešta u našem malom mjestu!!!!!

DU
Deleted user
13:04 31.08.2012.

Svaka cast majstore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije