Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijelazni rok

Drogba za upola manju plaću u Galatasaray

'Didier Drogba of Ivory CoastPhoto: Press Association/PIXSELL'
'Sydney Mahlangu/Press Association/PIXSELL'
29.01.2013.
u 20:51

BALOTELLI Očekuje se rasplet i odlazak talijanskog reprezentativca iz Manchester Citya u Juventus ili Milan

Najveća odšteta plaćena je za Ivana Perišića, Wolfsburg je dortmundskoj Borussiji platio 7,5 milijuna eura i to je 13. najveći transfer ovog prijelaznog roka. Domagoj Vida donio je Dinamu pet milijuna eura odlaskom u kijevski istoimeni klub (19. transfer ovog roka), a među 50 će ući i Josip Radošević s transferom iz Hajduka u Napoli za tri milijuna.

Zimski prijelazni rok nikad nije tako bogat kao ljetni, a nije se puno toga promijenilo ni ove zime. Najveći novac za transfer platio je PSG, ovaj su put bogati šeici odlučili dovesti Lucasa iz Sao Paola za 40 milijuna eura, a riječ je o 20-godišnjem ofenzivnom veznom Brazilcu.

Didier za Ligu prvaka

Ipak, zvijezda je novog prijelaznog roka Galatasaray. Lider turskog prvenstva uspio je u svoje redove privući dva velikana. Doduše, za njih nije morao dati tako \"strašan\" novac. Ali dovesti Wesleya Sneijdera i Didiera Drogbu stvarno je velik posao. I dok su za Sneijdera morali Interu platiti 7,5 milijuna eura odštete, Drogbu su iz Kine doveli bez odštete. Bjelokošćanin je želio otići iz Shangai Shenhue, iako je na Daleki istok otišao iz Chelseaja pun elana, nije dugo izdržao.

U Kinu je stigao u srpnju prošle godine i u debiju (ušao s klupe) asistirao. Ukupno je odigrao 11 utakmica i postigao osam pogodaka uz dvije asistencije.

Drogba je trenutačno na Afričkom kupu nacija s Obalom Bjelokosti, ali već je vijest koju je i službeno objavio Galatasaray digla Tursku na noge.

Kad je sletio, Sneijder je jedva ostao živ na dočeku, što li će tek biti kad stigne Drogba.

Nekadašnji najbolji svjetski igrač, najbolji strijelac engleske lige u Tursku dolazi odraditi ugovor koji će, pretpostavlja se, potpisati na godinu i pol dana uz opciju produljenja za još godinu dana, ali pod uvjetom da u godinu dana odigra najmanje 25 utakmica.

Iako je već u ozbiljnim igračkim godinama (34), iako mu se tržišna vrijednost procjenjuje na samo tri milijuna eura, Drogba je pravi \"kapitalac\" koji će momčadi Fatiha Terima dati novu dimenziju. U turskom prvenstvu ionako su vodeći s četiri boda više od Beşiktaşa i Fenerbahçea, no Galatasaray je još u Ligi prvaka, 20. veljače u Istanbul dolazi Schalke. A tu Drogba ima iskustva, odigrao je 77 utakmica Lige prvaka i zabio 39 golova.

– Veliki klubovi mogu ostvariti svoje ciljeve samo dovođenjem visokoprofiliranih igrača – kazao je predsjednik Galatasaraya Ünal Aysal te dodao:

– Drogba se čuo s našim trenerom Fatihom Terimom i rekao da se veseli što dolazi u klub kakav je naš.

Taison jači od Pata

Osim već spomenutog Lucasa koji je za 40 milijuna eura došao u PSG, sljedeći transfer po visini odštete jest Taisonov dolazak iz Metalista u Šahtar (15,2 milijuna eura), slijedi Pato koji se iz Milana vratio u Brazil (Corinthians) za 15 milijuna. U Engleskoj je najveći transfer ostvario Sturiddge koji je iz Chelseaja prešao u Liverpool (15 milijuna eura).

Još se čeka što će napraviti Mario Balotelli, zločesti dečko odlazi iz Manchester Cityja, sad je samo pitanje ide li u Juventus, kamo bi trebao doći i Anelka, ili će u Milan.

Ključne riječi

Komentara 1

SE
Sejo
22:16 29.01.2013.

Bojim se da su to su to igraci na zalasku karijere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije