Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE

Dragan Primorac primljen u Kuću slavnih borilačkih sportova

\'14.04.2011 Zagreb-Dragan Primorac, znanstvenik, bivsi ministar Obrazovanja i sporta i bivsi clan HDZ-a. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/PIXSELL
24.08.2012.
u 16:08

Donedavni ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH za borilačke je sportove vezan gotovo punih 40 godina

Petnaest federacija borilačkih sportova među kojima su Martial Arts Federation International, Gen Shin Kan Federation, Martial Arts Union, Ki Ryu Kenpo International, Ronin Do International Federation, Balcan Budo Academy, European Budo Council, dali su potporu nominaciji i izboru proslavljenih sportaša i zaslužnih osoba za razvoj borilačkih sportova za ulazak u Kuću slave borilačkih sportova "Imperium Hall of Fame of Martial Arts". Temeljem dobivenog međunarodnog certifikata za osnivanjem Hall of Famea u Splitu, ustrojen je Board Masters Members (11 majstora iz 11 država svijeta, nositelji najmanjeg zvanja 6. DAN u bilo kojoj međunarodno priznatoj vještini) koji su temeljem zaprimljenih nominacija u svakoj zasebnoj kategoriji dali svoje mišljenje, odnosno glas o kandidatu.

U kategoriji "Dedication to the Martial Arts" u Kuću slave ulazi i Dragan Primorac, donedavni ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH kao osoba koja je za borilačke sportove vezana od najranijeg djetinjstva, gotovo punih 40 godina. U tekvondou je proveo najveći dio svoga života, a na prvenstvu bivše države 1984. godine postaje viceprvak države. Prije nego što je tekvondo (WTF) postao olimpijski sport, 17. studenoga 1987. godine osniva prvi WTF TKD klub u južnoj Hrvatskoj (u Splitu) pod nazivom TKD Klub "Kocunar". U TKD Klubu "Kocunar" do sada je treniralo više od 7000 mladih zaljubljenika u taj sport. Iz kluba je poteklo na stotine mladih perspektivnih sportaša koji su dosad osvajali nebrojeno mnogo medalja na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Početkom Domovinskog rata (14.1.1991) prof. dr. Primorac s cijelom prvom ekipom TKD kluba "Kocunar" uključuje se u obranu RH, a šestorica članova kluba dala je život za današnju slobodnu Hrvatsku. Prof. dr. Dragan Primorac predsjednik je TKD kluba "Kocunar" od osnivanja do danas, a klub konstantno vodi Robert Prusac, istaknuti i priznati sportski djelatnik. Tijekom ministarskog mandata snažno radi na promociji borilačkih sportova i sporta u cjelini te se tijekom njegova mandata izgradilo 211 školskih sportskih dvorana (od 1991. do 2004. izgrađeno je ukupno 57 školskih sportskih dvorana), donosi se Zakon o sportu koji spašava profesionalne klubove od stečaja, a Zakonom su osigurani preduvjeti za razvoj sporta od školskog, rekreacijskog pa sve do vrhunskog sporta. Tijekom mandata prof. dr. Primorca osniva se Hrvatski školski sportski savez, osobno pokreće Univerzalnu sportsku školu, a broj mladih koji se bave sportom u RH povećava se sa 100.000 na 230.000.

Među vrhunskim sportašima koji su dobili čast ulaska u Kuću slavnih su i legende borilačkih sportova: Nizozemci Tom Harinck i Peter Aerts, Rus Mikhail Dobkin, Šveđanin Mats Tverin, Portugalac Vitor Lagarto te naši, legendarni pobjednik K-1 Grand Prix turnira Branko Cikatić, boksač Damir Škaro, osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama, džudaš Vojo Vujević, osvajač brončane medalje na svjetskom prvenstvu u džudu i dr.

Ključne riječi

Komentara 4

DO
doktorica
16:20 24.08.2012.

sad kad je "sredio" prosvjetu ,sad se može i "rekreirati"....

DV
Darije Veliki
16:44 24.08.2012.

Čestitam profesore!

OB
-obrisani-
16:56 24.08.2012.

24.08.2012. u 16:20h doktorica je napisao/la: sad kad je "sredio" prosvjetu ,sad se može i "rekreirati".... ********** Pa možda će sada ovo što je po tvome maloumnom mišljenju (iako nisi napisala što je to on "sredio", dosta ja za vas vas ljevičarski okot da je netko sa desnice, pa ništa ne valja) "sredio" Primorac onaj debilni, kretenski imbecilni izrod i smeće od tvog Jovanovića "ispraviti" pa će djeca ponovo u školi učiti pisati ćirilicu i razumijevati ekavicu i to na časovima tzv "građanskog odgoja" za koji nastavnike pripremaju jugonostalgičari sa Filozofskog fakulteta i aktivisti iz centra za mirovne studije, a Teršelička će biti počasni gost predavač ! A i ukidanje nekih komisija su isto veliki dosezi i uspjesi tog srpskog smrada od Jovanovića !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije