Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODE SE NOVE MJERE

Doživotna kazna i prazni stadioni za rasizam na stadionima!

'UEFA president Michel Platini in the stands during the Europa League, Group J match at White Hart Lane, London.Photo: Press Association/PIXSELL'
PA/PIXSELL
10.04.2013.
u 15:34

Nakon što je Fifa najavila drastične kazne za rasizam, s istom idejom javili su se i iz Nyona

Michel Platini pooštrava kazne za rasizam, uveo je suspenzije od najmanje deset utakmica neigranja dokažu li se nogometašu rasističke uvrede. Osim na travnjaku, kažnjavat će se i one na tribinama.

– Ispraznit ćemo tribinu, a ako se ponovi, i zatvoriti stadion – kaže glavni tajnik Uefe Gianni Infantino.

Kazne su predviđene za europska natjecanja, a riječ je o reakciji na Fifinu najavu kako će oduzimati bodove ili izbacivati iz lige klubove čiji se navijači dovedu u kontekst rasista. Ima još:

– Tko bude namještao utakmice, neće nikad više igrati! – kaže Platini koji je upravo četvoricu Maltežana potjerao iz nogometa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije