Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINAL FIGHT

Domaći UFC debitira na Gripama

'10.03.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Borilacki spektakl Cro Cop Final Fight. Igor Jurkovic vs Freddy Kemayo.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Marko Prpic/PIXSELL
19.04.2013.
u 13:06

- Cilj je da FFC postane ozbiljna europska promocija, a borci su iz same kreme - kaže Orsat Zovko

UFC, Pride, K-1, Dream, Strikeforce svjetski su razvikane borilačke organizacije, od kojih su, istina, neke preživjele, neke nisu, no danas debitira jedna nova. I to domaća! U ozbiljan projekt ušao je Orsat Zovko, nakon što se dokazao dvama borilačkim spektaklima u zagrebačkoj Areni, nedavnom K-1 WGP-u i lanjskom Cro Cop Final Fightu, osnovao je – FFC, Final Fight Championship, koji će debi imati večeras na Gripama.

Borci za respekt

– Do kraja godine organizirat ćemo deset priredaba, sljedeću već 10. svibnja u Zadru, prije ljeta pripremamo ih još u Osijeku i Puli, zatim u Rijeci, Ljubljani, Skoplju, Sarajevu... – kaže Zovko.

Da ne biste pomislili da se radi o neafirmiranim borcima, okupio je zaista respektabilno društvo. Večeras se bore naš svjetski slavni kikboksač Igor Jurković (omjer 45-6), koji je, uostalom, nedavno sudjelovao na prestižnom tokijskom Gloryjevu Grand Slamu sa Schiltom, Ghitom i ostalim velikanima kik-boksa.

– FFC mi je sjajna prilika, imat ću najmanje tri borbe, a upravo mi to treba da se vratim u samu svjetsku elitu – kaže Jurković, kojega u borbi večeri čeka opasan nokauter Raul Catinas.

Splićani će gledati i Pavela Žuravljeva, kojeg je Mirko Filipović pobijedio u polufinalu K-1 WGP-a, a koji će se boriti s talijanskim divom Lucom Pantom, ali i najperspektivnijeg mladog borca u Hrvatskoj i susjednim zemljama, Dubrovčanina Antu Deliju u borbi s Michailom Laprakisom.

– Vjerujem da će mi nova organizacija biti odskočna daska za ulazak u UFC – nada se Delija.

Stiže i prvak UFC-a

Potpisali su ugovor za sljedeće priredbe i s Rizzom Rodriguezom, bivšim teškaškim prvakom UFC-a. Organizacija je posebna jer ujedinjuje borbe po pravilima kik-boksa i slobodne borbe, a domaći su borci to mogli samo sanjati. Kvalitetni su, ali najveći problem bio im je gdje nastupati i kako dokazati da su borci za svjetsku pozornicu. Borbe prenose Nova TV, Fight Channel ali i cijela regija. Sve skupa, potez za pohvalu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije