Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rukometni sp

Dinart: Nismo bili sjajni, ali samo neka dođemo do finala

Didier Dinart
Reuters/Pixsell
22.01.2013.
u 10:27

PROBLEM Štrlek je trebao u Zagreb doputovati u 13.45, no zrakoplov se zbog magle vratio u Beč. Zbog slomljene šake nije mogao iznajmiti auto

Rukometaši Francuske još su se jednom provukli. Nevjerojatno kako ih prati sreća. U  osmini finala pobijedili su Island s 30:28. Pri 27:27 Islanđani su im poklonili dvije lopte za dva pogotka i ulazak u četvrtfinale. "Ribari" su stalno lovili minus od jednog do tri pogotka. Nisu imali baš previše rješenja u napadu kada su Francuzi zaigrali "flaster" na Palmarssonu, koji je bio jedini opasan za Omeyera.

I uz 15 izgubljenih lopta Island je imao priliku, Još samo da je Gustavsson obranio malo više od devet udaraca i da je bilo mrvicu koncentracije u završnici. Francuzi su iskoristili mekanu igru u obrani Islanda. Karabatić, Accambray i Narcisse s lakoćom su dolazili na šest metara, dok su Islanđani padali poput čunjeva. Francuzi su imali i jaku kontru – Honrubia, Abalo i Guigou postigli su lako sedam pogodaka.

 – Znam da nismo igrali sjajno, ali smo u četvrtfinalu. I to je jedino važno. Neka svaki put bude tako do finala – rekao je Didier Dinart.

Daniel Narcisse "Air France" dodao je:  

– Nije bilo panike, pa čak ni kada je Island izjednačio na 27:27. Ipak smo mi puno iskusnija momčad, što se i vidjelo u posljednjih pet minuta.   

U preostale tri utakmice osmine finala iznenađenje se zamalo dogodilo u Zaragozi gdje je Brazil imao deset sekundi prije kraja napad za produžetak protiv Rusije. Umjesto vratara uveo je igrača više, no Ribeiro je brzopleto šutirao. Grams je obranio, a ušao je u igru nakon što je Levšin dobio jaki udarac u glavu pri izvođenju brazilskog sedmerca. Najzaslužniji za pobjedu Rusije je Sergej Gorbok koji je postigao 11 pogodaka. Danska je na krilima Landina (16 obrana) bez problema poslala Tunišane kući, a isto su napravili Nijemci koji su u završnici slomili Makedonce. Zanimljivo je da su Makedonci pri 16:18 imali čistu kontru, ali je Heinevetter čudesno obranio. I umjesto na minus jedan, otišli su na minus pet. 

– Čestitke reprezentaciji Njemačke na pobjedi. Slabo smo počeli utakmicu i ubrzo smo zaostajali četiri-pet pogodaka. U drugom poluvremenu imali smo priliku da ih dostignemo, ali nismo imali snage da igramo u istom tempu do kraja. Promašili smo puno šuteva i napravili mnogo tehničkih pogrešaka, što je nedopustivo želimo li pobijediti Njemačku. Prvi nam je cilj bio da izborimo osminu finala pa sam sa te strane zadovoljan učinkom na SP-u. S obzirom na izgubljeni dan na putovanje od Seville do Barcelone, žao mi je što se nismo mogli bolje pripremiti za Njemačku i održati barem jedan trening – rekao je Zvonko Šundovski, izbornik Makedonije.

Ključne riječi

Komentara 1

DJ
Djedmedjed
12:25 22.01.2013.

monsieur Dinar, dabogda ti meni ispal i to odma sutra !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije