Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIB - DIN 0:1

Dinamo slavio u Vinkovcima, Rukavina odgurnuo Halilovića

Cibalia - Dinamo (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/10
20.04.2013.
u 16:52

Dinamo je pogotkom Jedvaja slavio protiv Cibalije u Vinkovcima. Modri su na korak do osmog naslova zaredom.

Superiorni plavi nakon Vinkovaca su na 678 minuta bez primljenoga pogotka, a Dinamov vratar Ivan Kelava opet je nadomak rekorda nesavladivosti u Prvoj HNL. Za podsjetnik, Dinamo je posljednji put kapitulirao još 23. veljače na Poljudu (strijelac Jozinović), a Kelavin rekord s kraja 2010. godine (kada je plave vodio Vahid Halilhodžić) iznosi 688 minuta "čiste mreže". Dakle, do novoga rekorda mora izdržati samo još 11 minuta u sljedećem kolu protiv Slavena Belupa u Maksimiru.

Kelava je samo jednom u Vinkovcima bio na ozbiljnom iskušenju. U 73. minuti sjajno je reagirao na pokušaj Marka Dabre u čistoj mat-situaciji.

Dinamo je i bez pola momčadi, a iznenađujuće i bez obojice predsjednika (Mamić i Barišić ostali su u Zagrebu), u Vinkovcima lakoćom dominirao i stvarao prigode. Čak i kad Sammir nema svoj dan, "proizvodnja" ne staje pa su tako Zagrepčani već u prvih 45 minuta mogli unakaziti domaćine.

Na kraju je stvar u svoje ruke uzeo naajmlađi, 17-godišnji Tin Jedvaj, i prelomio utakmicu u 19. minuti. Beskompromisno je povukao od centra prema golu domaćina i sa 20 metara neobranjivo zakucao loptu u kut nemoćnoga vratara Matkovića. Jedvaju, koji je zaigrao na poziciji desnoga braniča, ovo je prvijenac u Dinamovom dresu i zauvijek će ga pamtiti. A zabio ga je zaista velemajstorski, rutinerski, kao da ima sto utakmica u nogama.

Inače, vratar Matković, koji je pokopao Vinkovčane u polufinalu Kupa protiv Lokomotive, protiv Dinama je bio raspoložen. U prvom dijelu sjajno je obranio projektil Husejinovića sa 20 metara, a u 17. minuti u dvoboju jedan na jedan bio je bolji i od Sammira. Od igrača Filhovoga kalibra očekivalo bi se da ovakve šanse realizira zatvorenih očiju...

U prvom poluvremenu minroćom i lucidnošću plijenio je Said Husejinović. Konkretan u fazi napada, bespoštedan u obrambenim zadaćama, vrlo zanimljiv igrač, možda, uz Jedvaja, najveće Krunino otkriće ovoga proljeća.

U nastavku utakmice Jurčić je dao prilliku i Anti Rukavini, oporavljeniku od viroze. Kruno želi u završnici sezone "proraditi" šibenskoga napadača, koji je posljednji pogodak za plave postigao još 7. listopada 2012. godine u Koprivnici, no Ruki u Vinkovcima još nije bio spreman za eksploziju.

Utakmica u Vinkovcima privukla je brojne skaute europskih klubova, pa su tako stigli izaslanici Leccea, Intera, Milana, Wigana, Manchester Citya... Pojavio se i bivši Dinamov lijevi branič Branko Tucak, navodno je doveo ljude iz Villarreala. U fokusu stranaca bila su dvojica dragulja, Dinamov branič Tin Jedvaj i Cibalijin napadač Marko Dabro. Možda je i zbog ovih skauta, 16-godišnjak dobio prednost u prvoj momčadi ispred iskusnoga lisca Bartolovića...

U završnici utakmice šansu je ponovno dobio i Alen Halilović. Čim dobije loptu, Alen ide u soliranje, uporno forsira slalome kroz trojicu, rijetko će pogledati suigrača. Kada su on i Sammir zajedno na travnjaku, dinamovcima bi trebale dvije lopte...

U prvom dijelu prvenstva u Vinkovcima je također bilo 1:0 za Dinamo, tada su momčadi vodili Ante Čačić i Željko Kopić. A Jurčić je upravo stavio ruke na svoj treći naslov prvaka s plavima i izjednačio se sa Ćirom Blaževićem ..

Rukavina se "zakačio" s Halilovićem

Na kraju utakmice došlo je do naguravanja među Dinamovim igračima. Mladi Halilović jurnuo je prema Rukavini prigovarajući mu na sebičnosti u jednoj kontri, između njih stao je Jedvaj, a Ante je reagirao nervozno odgurnuvši mladoga braniča. Strasti su se ubrzo primirile, ali očito je kako odnosi između mlade i starije garde u Dinamovoj svlačionici nisu idilični...

>> Ibañez na ljeto odlazi iz Dinama, a dolazi Marokanac

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije