Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETNA POJAČANJA

Dinamo predstavio trojac Mrmić - Brozović - Carrasco

Dinamo pojačanja (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/6
03.09.2012.
u 14:23

− Razmišljao sam o ekipi jer nam je trebala pobjeda protiv Ekvadora, a oni su "krali" vrijeme cijelo vrijeme, objasnio je Carrasco "sporni" prekršaj protiv Ekvadora

Svečano je bilo danas u press-prostorima na Maksimiru, gdje je Dinamo predstavio tri nova igrača: Marcela Brozovića, Bryana Carrasca i Antu Mrmića.

Dinamo je pred kraj prijelaznog roka doveo čak tri igrača, a sportski direktor Zoran Mamić zadovoljan je obavljenim poslom:

− Zadovoljstvo mi je predstaviti naša tri nova mlada igrača. O Marcelu svi sve znate s obzirom na to da je igrao u Lokomotivi, a Ante Mrmić dolazi iz Varaždina kao naš novi vratar koji je mlad i perspektivan te će tražiti svoju priliku. Što se tiče Bryana Carrasca, on je mladi A reprezentativac Čilea za kojeg mislimo da može dignuti kvalitetu naše momčadi.

− Svima želimo mnogo sreće i zdravlja u karijeri te da naprave što više dobrih stvari u našem klubu − zaključio je sportski direktor, a nakon toga riječ su dobile zvijezde dana.

Marcelo Brozović, 19-godišnji vezni igrač, došao je u Dinamo iz Lokomotive.

− Presretan sam što sam došao u Dinamo i nadam se da ću opravdati očekivanja. Nadam se da ćemo ove godine uzeti koji bod u Ligi prvaka, a svi znamo ciljeve Dinama u domaćem prvenstvu − kaže Brozović pa nastavlja:

− Ne osjećam pritisak jer za tako nešto nema razloga. Na svakom treningu i utakmici dat ću sve od sebe. Udarni sastav? Da, vidim se u najboljih jedanaest, a vjerujem i u minutažu u Ligi prvaka gdje smatram da možemo biti drugi ili treći te tako nastaviti naš europski put.

Predstavljen je i novi vratar, 20-godišnji Ante Mrmić:

− Ovo je ostvarenje mog sna − doći u Dinamo. Na meni je trenirati, raditi i biti što bolji, a moje vrijeme tek dolazi − kaže oduševljeni Mrmić pa spremno odgovara na usporedbu njega i oca, legendarnog Marijana Mrmića:

− On kaže da sam bolji nego što je bio on u ovim godinama jer sam, zahvaljujući njemu, školovan, ali moje vrijeme tek dolazi − rekao je Mrmić te dodao kako mu je uzor Iker Casillas.

Bryan Carrasco, 21-godišnji Čileanac ima dobre prve dojmove o klubu.

− Klub je jako dobro organiziran i sviđa mi se što sam došao. Dinamo je najveći klub u Hrvatskoj, sedam godina zaredom prvak Hrvatske i dvije godine igra u Ligi prvaka, a i Pedro Morales ispričao mi je mnogo toga lijepoga o onome što me čeka − rekao je igrač koji u Dinamo dolazi na posudbu.

− Mi ga nismo uživo gledali, ali usmjerili smo pažnju na njega kroz mrežu partnera, a to su skautske službe Udinesea i Bayera iz Leverkusena koje su ponajbolje na svijetu te s kojima surađujemo. To je zapravo jedini razlog zbog kojega smo dogovorili posudbu, a ne transfer, no ono što smo čuli i vidjeli na snimkama jest da ima fantastičnu igru 1 na 1, centaršut i brzinu. Uostalom, već je imao ugovor s Udineseom, no nije završio tamo zbog broja stranaca, a svi znamo kako dobro radi njihova skautska služba. Temeljem svih informacija koje smo sakupili, mogu reći kako sam uvjeren da ćemo otkupiti njegov ugovor već na proljeće − dodatno je pojasnio sportski direktor Dinama, dok je Čileanac odgovarao na razna pitanja o sebi.

− U Čileu sam igrao bočnoga i zabio tri gola, no puno više volim igrati na krilu, a to je pozicija na kojoj sam došao ovdje igrati. A onda je pripovijedao malo o Zagrebu i Hrvatskoj, objasnio je i "sporni" prekršaj protiv Ekvadora koji ga je "proslavio" na internetu:

− Razmišljao sam o ekipi jer nam je trebala pobjeda protiv Ekvadora, a oni su "krali" vrijeme cijelo vrijeme.

Komentara 5

SE
serđo
14:43 03.09.2012.

dakle, kupili su igrača na neviđeno i priznaju to.

Avatar vaha
vaha
14:59 03.09.2012.

nisu kupili carrasca, nego su ga doveli na posudbu - ako se pokaze ko pojacanje onda ce ga kupit, ako ne, ide natrag u cile...ali sudeci po izjavama trenera udinesea koji ga je predstavio kao "kopiju maucija isle" ( izvrstan cileanac koji je nedavno iz udinesea presal u juventus), carrasco bi mogal bit pravi igrac - udinese bi ga sigurno zadrzal da je imal spanjolsku putovnicu, ali zbog propisa o broju stranca u talijaskoj ligi su ga morali vratit....ali vidjet cemo, u svakom slucaju dinamo s ovom posudbom moze samo profitirat....

SE
serđo
15:01 03.09.2012.

da da, to su te fore o prekobrojnim strancima, tipa vukojević u belgiji itd.. sve smo to već čuli prije. pa da je tako dobra otkantali bi nekog drugog, a njega zadržali. sjetim se munoza, pa morales, i zato pušem i na hladno kad je o čileancima riječ. ima jedan dobar, doduše, vidal, ali je u juvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije