Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIREMNA UTAKMICA

Dinamo pobijedio Kijevljane, huligani pljunuli Barišića!

dinamo (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/30
03.07.2012.
u 14:04

Kranjčara je trener Kijevljana uvrstio u drugu momčad koja će poslije igrati još jednu utakmicu

Nažalost, da opet nažalost, tekst o Dinamu nećemo početi s dobrom partijom plavih i vrijednom pobjedom nad kijevskim Dinamom (1:0), već s takozvanim navijačima. A ovaj put, krivo se ponio i predsjednik Dinama Mirko Barišić. Naime, nakon utakmice skupina tih "navijača" došla je do ulaza u stadiončić u Langesfeldu i na ulazu u lice pljunula predsjednika Mirka Barišića i člana Izvršnog odbora Tomislava Marčinka, izvrijeđala im supruge! Barišićeva supruga upustila se u verbalni sukob s "navijačima". To je sve toliko diglo tlak Barišiću da je za sve okrivio novinare:

- Vi ste za ovo krivi, vi ste ista bagra kao i oni – ispalio je.

Kasnije je na nagovor svoje službe za odnose s javnošću došao pred tu novinarsku "bagru".

- Ispričavam se u svoje ime i ime kluba, rekao sam to u afektu. Niste vi krivi za te incidente. Takvi su produkt našeg društva, naše sredine, neki ih drže junacima, a oni samo rade svoje. I mi od toga ne možemo pobjeći kamo god otišli na pripreme - ispričao se Barišić.

Neopravdano je utakmica Dinama pala u drugi plan, a zaslužila je svaku pohvalu. Ako je Dinamo bio zabrinut zbog dobre igre Ludogoreca, onda je sad trener Bugara Ivajlo Petev nakon što je vidio kako igraju Zagrepčani, barem jednako toliko zabrinut. Pao je veliki kijevski Dinamo, iako je došao s kombiniranom momčadi (igrali su Vukojević, Mihalik, Betao, Jarmolenko...) u žestokom je susretu Čačićev sastav bio bolji, imao je niz prilika za pogotke i na kraju pobijedio s 1:0 pogotkom Vide glavom, nakon ubačaja iz kuta Alispahića.

Čačić je svim igračima dao priliku i bugarskom treneru nije puno toga jasno.

- S obzirom na našu fazu priprema, bilo je dobro, vrlo poticajna je ova pobjeda. Je li mi to najveći "skalp"? Ne gladam ja na to tako, pa dao sam šansu svim igračima, ovo je samo priprema za ono što nas čeka – kazao je Čačić.

Dinamom je bio zadovoljan i bivši im igrač, sad na drugoj strani, Ognjen Vukojević.

- Zagrepčani su puno spremniji, počinju im kvalifikacije. Čvrsti su, mislim da mogu proći Bugare iako su opasan suparnik. No, ostane li Dinamo na okupu, ne ode li nitko, bit će jako dobri i nadam se da ćemo im se za ovaj poraz revanširati u skupini Lige prvaka – kazao je hrvatski reprezentativac i poslije utakmice BBB-ima bacio dres, platio im pivo i dobio ovacije.

Niko Kranjčar nije bio na ovoj utakmici, Kijevljani su dogovorili i susret s Anorthosisom s Cipra, pa je trener odlučio složiti dvije podjednake momčadi.
Na kraju susreta je i zaiskrilo, Jerko Leko sukobio se s jednim igračem kijevskog Dinama.

- Nije taj moj, to je neki novi "indijanac". Ma morao sam ga zaustaviti, bila je zadnja minuta – kazao je Leko.

No, u svakom sučaju Dinamo je i te kako zadovoljio, da je realizacija bila bolja (prilike su imali Čop, Puljić, dvaput Beqiraj), mogli bismo govoriti i o briljantnoj predstavi.

Dinamo (prvo poluvrijeme): Kelava (Mitrović), Vrsaljko, Puljić, Tonel, Pivarić, Calello, Rukavina, Sammir, Kovačić, Ibanez, Čop

Drugo poluvrijeme: Mitrović (Lončarić), Puljić, Vida, Šimunić, Pokrivač, Ademi, Badelj, Leko, Alispahić, Tomečak, Beqiraj.

Tijek utakmice pogledajte ovdje.

Dinamo Zagreb – Dinamo Kijev 0:0

Prvo poluvrijeme

Prvih 15 minuta prošlo je vrlo ravnopravno, no ostatak poluvremena Zagrepčani su bili bolji protivnik. Čačićeva momčad imala je nekoliko dobrih šansi. U 27. minuti stranu je probio Ibanez, Pivarić ubacio za Čopa koji malo kasni. U 43. minut nakon kornera Ibaneza Puljić glavom šalje loptu 20 cm od prečke.

Dinamo je prvi dio utakmice igrao u sastavu: Kelava, Vrsaljko, Puljić, Tonel, Pivarić, Callelo, Rukavina, Sammir, Kovačić, Ibanez, Čop

Drugo poluvrijeme

U drugom poluvremenu Čačić je uveo sljedeću momčad: Mitrović - Puljić, Vida, Šimunić, Pokrivač - Badelj, Ademi, Leko, Tomečak, Alispahić - Beqiraj

GOL 72' Nakon udarca iz kuta Alispahića, Vida najviše skočio i zabio s 3-4 metra. Zasluženo vodstvo!

Dinamo je imao još dvije prilike za povećanje vodstva, ali Beqiraj nije bio precizan.

Na kraju utakmice zaiskrilo je između Jerka Leke i njegovih bivših kolega iz kijevskog Dinama.

Kraj susreta, Dinamo je pobijedio.

Zanimljivo je istaknuti da je 15-ak Boysa koji su bili na tribini slavilo pogodak i pobjedu što se već dugo nije dogodilo.

Ključne riječi

Komentara 54

NO
Novinar
21:49 03.07.2012.

Tko financira putovanja tim huliganima?

AR
arutokingtomi
18:55 03.07.2012.

I onda se divljaci čude što Nikica čami čekajući....

Avatar Bekrija
Bekrija
18:11 03.07.2012.

Stari udbaš je to i zaslužio! Dosta je njihovog životarenja na račun Dinama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije