Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VJETROVI

Dinamo ima 'španere' i publika je to prepoznala

'12.07.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 1. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
13.07.2013.
u 22:30

Plavi imaju momčad koja će mnogima zadati glavobolje, suparnik ne zna otkud dolazi opasnost. Jako su puno dobili Soudanijem i Fernandesom na bokovima, dobili su dubinu i proboj.

U Maksimiru se događa nešto pozitivno. Ne kažemo da dosad nije valjalo, ali događa se nekakav pomak koji bi na kraju mogao dati rezultata.

Izabrali su pravi put

Naime, protiv Osijeka, ma koliko suparnik bio slab, Dinamo je igrao jako dobro, lopta je išla brzo, mijenjao se ritam. Plavi su se odlučili dresove dobrim dijelom podijeliti strancima. I zasad se taj smjer čini dobrim jer dovedeni stranci pokazuju zavidnu kvalitetu. Soudani i Fernandes puni su pogodak, preko njih Dinamo ima dubinu, a \"španeri\" su koji znaju i mogu sve odigrati. K tome još i atraktivni, brzi, a ta brzina i snalažljivost i u Europi bi mogle donijeti pomak, tada će biti još više prostora.

Svoju minutažu iskoristio je i Pinto kako bi pokazao da je pravi, gotov igrač koji se samo još treba fizički pripremiti. Da nisu sve pohvale samo na račun igrača, pogotovu stranaca, jer i ostali su plavi igrači bili jako dobri, dio zasluga za dobre stvari idu i Kruni Jurčiću. Dinamo je igrao lepršavo, atraktivno i Kruno je pokazao da od dobrog materijala može napraviti finu tortu.

Drugi je dio priče kemija koja se počela događati između gledatelja i momčadi. Nije sad svjetsko čudo što je došlo 7500 gledatelja u Maksimir, ali je brojka lijepa. No, došli su oni koji žele gledati nogomet, oni koji ga i prepoznaju. Pa su znali nagraditi svaki dobar potez, veseliti se golovima, čak i pljeskati greškama koje su se dogodile, a da je igrač napravio sve što je mogao. Zvižducima i hukom zaustavljali su one koji su došli vrijeđati. Imali su oni koji vole nogomet što za vidjeti, prvo protiv Hajduka, a još više protiv Osijeka.

– Mislim da je to najbolja pozivnica navijačima, na svakoj utakmici treba igrati najbolje što možemo tako da ljudi osjete želju doći ponovno. Tako će ih biti sve više i mi igrači sretni smo što je došlo ovoliko ljudi. Samo neka dođu i ubuduće, mi ih nećemo razočarati – kazao je Duje Čop, koji se prometnuo u junaka utakmice s dva pogotka.

Obično je u ovo ljetno vrijeme zabijao njegov prijatelj Ante Rukavina.

Događa se prava \'kemija\'

– Polako, i dalje je ljeto, njegove su možda utakmice u Ligi prvaka. Ali, željan sam igre, svi smo dobro igrali iako osjećam da to još nije naš vrhunac, da možemo još bolje. Uz Soudanija i Fernandesa, nadam se, nazabijat ću se golova. A ima u tim golovima valjda i moje zasluge. Super je s njima, dobro se nadopunjavamo. Ne znam koliko još bolje možemo, ali kad gledam utakmice u Europi, kad dođe jedan novi igrač, treba vremena za uigravanje, a mi imamo dosta novih – govorio je Duje.

I među igračima je stvorena nekakva \"kemija\", podržavaju se, puno se smiju. Očito je nova \"krv\" dobra za Dinamo, više se nitko ne može opustiti jer zna da na klupi čeka netko tko je jednako dobar. I zato se dobro igralo i na proljeće, zato se sada igra još bolje. Dinamo je na dobrom putu, ostane li na njemu, zajedno s povratkom navijača, u Maksimiru bi uskoro mogli uslijediti lijepi nogometni dani. Kao što je bio ovog petka.

>> Dinamo pobijedio Osijek 3:1, prinove oduševile!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije