Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD ZAGREBA

Dakarski reli i treću godinu zaredom u Južnoj Americi

Reli Dakar
AFP
23.03.2010.
u 16:05

Zagreb ipak neće, barem ne sljedeće godine, biti polazna točka Dakarskog relija, koji će se treći put u nizu održati na području Argentine i Čilea.

Objavio je to direktor utrke Etienne Lavigne. Utrka će se po Južnoj Americi voziti od prvoga do 16. siječnja 2011. godine.

Organizatori su imali namjeru vratiti natjecanje na afrički kontinent već iduće sezone. Zagreb bi, kako je bilo planirano, imao izgleda postati domaćinom starta utrke u tom slučaju, s obzirom na blizinu mediteranske obale i mogućnost jednostavnog transporta sudionika i njihovih vozila na afrički kontinent morskim putem.

U organizacijskom su odboru procijenili kako još uvijek nije zrelo vrijeme za afričku rutu.

Zbog prijetnji organizaciji utrke i rizika za sudionike Dakarski je reli otkazan 2008. godine, nakon čega je preselio u Južnu Ameriku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije