Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Cro Copu pukla arkada, Couture odbio borbu

Mirko Filipović GP
Igor Kralj/PIXSELL
19.02.2010.
u 22:05

Slomljena arkada Mirka Filipovića, odustajanje njegova protivnika Bena Rothwella zbog infekcije, ozljeda ramena Elvisa Sinošića, tako izgleda najava nedjeljnog UFC-ova turnira u Sydneyu. A nije ni počelo.

Na jutarnjem treningu Cro Copu je u klinču sa suvježbačem Sašom Mučnjakom puknula arkada i bilo je upitno održavanje borbe. Mirko je nakon šivanja odlučio da neće otkazati meč!

– Ozljeda arkade je nezgodna jer može rezultirati obilnijim krvarenjem zbog udarca, što remeti koncentraciju i smanjuje vidno polje – tvrdi stručnjak za slobodnu borbu Slaven Vujić.

Mirkov protivnik, krupni Amerikanac Rothwell (30-7), bio je prisiljen baciti ručnik, pa je UFC otvorio vrata oktogona zamjenama Randyju Coutureu i Quintonu Rampageu Jacksonu. Obojica su odmahnula rukom na spomen borbe s bivšim specijalcem.

Hrvatski dvoboj

– U prvi tren i ja sam odustao, jer Mirko je moj zemljak, moji su roditelji iz Hrvatske, bio sam domaćin našim borcima ovih dana, tako da se zbog toga stvari kompliciraju – govori 37-godišnji Anthony Peroš (10-5), koji je preko noći postao Mirkov sljedeći protivnik. UFC mu se navodno “zahvalio” sa četiri borbe, vjerojatno i izdašnim čekom.

Trenirao s našima


– Ipak, pristao sam. Pokušat ću ga srušiti na tlo, udarati i zatim ga pobijediti gušenjem. Imam znanje, a sad i šansu – hrabri se Peroš.

Australski Hrvat u svojoj je dvorani ugostio Gorana Reljića i Igora Pokrajca te su zajedno trenirali. Mirko je zbog lošeg stanja vježbaonice to odbio, te se pripremao u improviziranoj vježbaonici u hotelu.

– Peroš je, objektivno gledajući, slabiji borac od Rothwella, a upitno je i u kakvoj je formi, s obzirom na to da je nije dobro tempirao – dodaje Vujić.

Sukob hrvatskih boraca (Peroš je uvjeren da će australska publika biti na njegovoj strani), možete pratiti uživo na televiziji, kao i predborbe Pokrajca protiv Jamesa Te Huna te Reljića protiv CB Dollawaya u kasnijim snimkama.

– Nova TV prenosit će cijeli glavni turnir koji upravo počinje Mirkovom borbom s Perošem u četiri ujutro. Glavna je borba ona između Minotaura i Caina Velasqueza najavljena za 6.15. Oni koji se neće rano buditi mogu gledati snimku Mirkove borbe od 20 sati u nedjelju navečer – najavio je komentator Stipe Sladoljev.

Ključne riječi

Komentara 1

TH
thevoice
08:12 21.02.2010.

cestitke mirku na pobijedi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije