Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klubovi prijatelji

Ćiro: Kakva filijala! Tek će sada Rijeka biti najveći suparnik Dinamu

'05.07.2013., Stadion Kantrida, Rijeka - Medjunarodna prijateljska nogometna utakmica HNK Rijeka - FC Koper. Trener Rijeke Matjaz Kek. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
23.07.2013.
u 08:00

Svi igrači iz Dinama su u Rijeku ove godine prešli za nula kuna

Što je toliko razgnjevilo Rijekina trenera Matjaža Keka da je kao oparen izjurio s presice nakon dvoboja s Hajdukom? Nagađa se o tri moguća razloga, a najvjerojatnije tek na posljednjem mjestu je ona priča o Rijeci kao Dinamovoj filijali.

Dakle, Kekova frustracija broj jedan, još od prije početka prvenstva, svodi se otprilike na ovo: \'imam možda najjaču Rijeku u posljednjih desetak godina, a, pokraj naših prijatelja iz Maksimira, ne mogu biti prvak\'. I druga, nastavljena na prvu: \'Mišković mi je doveo osam megapojačanja, a mi ne možemo pobijediti ni Hajdukove povratnike s posudbe iz Stobreča\'.

I ne samo da zbog toga glavom vrti ambiciozni gazda Mišković, nego je sad već sumnjičav i donator Mamić: \'Zar vam trebam pokloniti još i Sammira da biste pobijedili Hajduk!?\'.

Elvisova hipoteka

Kad je, pak, riječ o Rijeci kao Dinamovoj filijali, ona doista zvuči uvredljivo za ponos Kvarnera, nekada velikoga suparnika plavih. Naime, godinama su igrači iz Maksimira na kapaljku curili prema Kantridi, pa Transfermarkt bilježi samo četiri transfera na relaciji Dinamo - Rijeka u posljednjem desetljeću: Darija Jerteca, Eddyja Bosnara, Damira Milinovića i Matu Dragičevića.

A toliko im je igrača Mamić sada poslao u posljednjih šest mjeseci! I to, priča se, bez odštete, tek postoji dogovor o postotku koji bi Dinamo trebao dobiti kada Rijeka proda nekoga od dojučerašnjih dinamovaca. Za sada najveću vrijednost ima Mehmed Alispahić, milijun eura.

Najteže je, naravno, sada Keku od kojega se ultimativno očekuje drugo mjesto, na kojemu Rijeka nije bila od sezone 2005./2006., a odsad ima i teret s kojim se već godinama nose treneri Lokomotive – mora se dokazivati igrajući protiv svog najvećeg sponzora Dinama. I k tome s hipotekom koju mu je ostavio Elvis Scoria pobijedivši plave na Kantridi prošle jeseni 3:0.

Partnerstvo Dinama i Rijeke, ujedinjenih protiv Hajduka, ne vide svi kao anomaliju. Primjerice, bivši Dinamov i Rijekin trener Miroslav Blažević drži stranu Matjažu Keku...

- Kek se s pravom ljuti jer priče o Dinamovoj filijali na Kantridi nemaju nikakvo uporište. Pa što ako su četvorica bivših dinamovaca sada u Rijeci; njihov motiv za dokazivanje u igri protiv Dinama bit će ogroman i zbog toga će rivalitet tih klubova biti jači nego ikad. Na to gledam pozitivno – kaže legendarni trener.

Mogu biti prijetnja

Ali, čak četvorica dinamovaca odjednom na Kantridu, nije li to malo previše?

– Dinamo je procijenio da ti igrači nisu njegov nivo, pa zar ih je trebao ostaviti da kod njih propadaju? Rijeka je s njima značajno osnažena, ima odličnoga trenera i kad se još konsolidira, može biti ozbiljna prijetnja Dinamu - zaključio je Ćiro Blažević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije