Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarci

Ćirini vatreni, Mandžo i Olić za nesretnog nogometaša

'Hodonj_nnn_spo_121212'
''
13.12.2012.
u 17:00

Igor Hodonj: Nije važno tko će se odazvati i koliko će se novca skupiti, važno je da su me se sjetili

Nekadašnji nogometaš Marsonije, Osijeka i Cibalije Igor Hodonj (35) u svibnju je teško stradao u prometnoj nesreći. Puna tri mjeseca bio je u komi, ali njegov snažan sportski organizam odupro se smrti. Trenutačno je na rehabilitaciji u Krapinskim toplicama. Kako bi se prikupila sredstva za nastavak liječenja, u Slavonskom će Brodu 22. prosinca biti održan humanitarni turnir \"Poklonimo osmijeh Igoru\", na kojemu će nastupiti i selekcija vatrenih iz 1998. predvođena Miroslavom Blaževićem.

– Kada sam čuo za Igorovu nesreću, svratio sam do Igorova oca koji mi je detaljno ispričao što se dogodilo. Bilo mi je jako teško što je ni kriv ni dužan tako završio. Obećao sam njegovu ocu da ću učiniti sve što mogu da mu pomognem. Lice mu, srećom, nije stradalo, pa kad mu još posložimo i zube, poslije oporavka bit će kao nov – kaže organizator akcije Mirsad Kerić, bivši Igorov menadžer koji živi u Münchenu.

Igor je u nesreći tako stradao da su i sami liječnici kazali da je pravo čudo što je ostao živ. Slomio je ruku, nogu i kuk i tek je prije nekoliko tjedana uspio prvi put sam ustati iz kreveta, ali još ne može samostalno hodati.

Mozak je ostao neoštećen, ali mu je stradala čeljust pa ne može normalno govoriti. Za rekonstrukciju zubala trebat će mu desetak tisuća eura, a kako njegova obitelj nema novca, sredstva će se pokušati prikupiti u akciji. Na turniru će nastupiti četiri momčadi, i to vatreni iz \'98., Marsonia, Osijek i Igorovi prijatelji.

– Gotovo svi igrači i treneri s kojima sam kontaktirao potvrdili su dolazak: Ćiro, Vlaović, Šimić, Silvio Marić, Živković... Sa Šukerom još nisam uspio kontaktirati, ali nadam se da će doći i on, dok bi u momčadi Igorovih prijatelja trebali nastupiti Mandžukić i Olić. I Marsonia će imati respektabilan sastav s braćom Mujčin, Karićem, Mašićem i Brnjićem – dodaje Kerić.

Atraktivnosti neće manjkati, humanosti pogotovu, a svi se nadaju da će se prikupiti dovoljno novca za nastavak Igorova liječenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije