Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čekali smo 22 godine

Čilić: Nije lako osvojiti Umag, svaka mi čast!

Marin Čilić (1)
15.07.2012.
u 21:44

Marin Čilić osvojio je Umag pobijedivši Granollersa sa 6:4, 6:2 nakon sat i pol vremena igre.

Nakon 22 godine Hrvatska opet ima pobjednika umaškog teniskog turnira! Prvi je 1990. osvojio Goran Prpić a posljednji, ovogodišnji, Marin Čilić. Naš najbolji tenisač je u finalnom dvoboju za sat i 32 minute sa 6:4, 6:2 nadjačao Španjolca Marcela Granollersa, 24 tenisača svijeta i tako u 15. finalu osvojio svoj osmi turnir (od toga tri u Hrvatskoj).

Prijelomni trenutak meča dogodio se u osmom gemu prvog seta, kada je Čilić uzvratio suparniku za izgubljeni servis u trećem gemu i Izjednačio na 4:4. Bio je to samo prvi od čak osam gemova u nizu koji je osvojio Čilić. Sljedeći je izgubio tek nakon svog vodstva od 5:0 u drugom setu. Pri vodstvu od 5:1 servirao je za meč, ali ušao je u male probleme, propustio dvije meč-lopte i posao obavio tek na servis Granolleresa.

- Uživao sam cijeli ovaj tjedan, a posebno večeras. Doživljaj je bio fantastičan, osjećaj prekrasan. Nakon poraza u lanjskom finalu ostao mi je pomalo gorak okus, pa mi je ova pobjeda još slađa - kazao je Marin Čilić na konferenciji za novinare na kojoj je dočekan gromkim pljeskom.  

Osvojivši prvi turnir na zemlji (bez izgubljenog seta), Čilić je ušao u eminentno društvo od samo 12 aktivnih tenisača koji su osvajali turnire na svim podlogama (tu su još Federer, Nadal, Đoković, Roddick, Gasquet, Berdich, Ferrer, Querrey, Fish, Haas i Hewitt). Zbog toga mu je Ivan Ljubičić podario epitet da je kompletniji igrač od njega.  

- Ljubina mi pohvala svakako godi. Doista nije lako osvojiti Umag. Svaka mi čast! - nasmijao je Čilić sam sebe i sve ostale nazočne na konferenciji za novinare.

Čilić sljedeći tjedan nastupa u Hamburgu (također na zemlji), pa već u ponedjeljak polazi na put. Priznao je da se nije stigao okupati u moru...

- Ali sam zato uživao na prekrasnom suncu - nasmijao se. 

Iza njega je sjajna serija od čak 12 pobjeda u posljednjih 13 susreta. Odličan znak uoči OI u Londonu.

- Radujem se nastupu u Londonu. Bit ću tamo već na otvaranju, to je preveliki događaj da bi ga prepustio. Konkurencija će biti jaka, ali tko god ide na OI očekuje da će se boriti za medalju - napomenuo je Marin.

Granollers je također imao velike ambicije u finalu, dobro je i počeo, ali na kraju je morao priznati da je Čilić bolji.    

- Moja je obitelj došla na finale i žao mi je što nisam pobijedio. Nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine - poručio je Marcel.

Španjolcu je pehar predao Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke, a Čiliću predsjednik države Ivo Josipović. Novčani ček u iznosu od 64.700 eura uručio mu je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić. Čilić je osvojio i 250 bodova a Španjolac 150 bodova i 34.080 eura. Turnir je završio spektakularnim vatrometom.

Ključne riječi

Komentara 16

SE
serđo
22:09 15.07.2012.

Izvrsna vijest za proračun Kneževine Monaco.

OB
-obrisani-
22:21 15.07.2012.

bravo cilicu ....medugorje medugorje

GA
gary1
22:04 15.07.2012.

Marinu sve čestitke, samo me zanima o čijem trošku je na turniru bila bagra iz vrha vlasti u prvim redovima, sigurno iz svog džepa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije