Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEGETA CROATIA OPEN

Čilić: Bolje na suncu nego po mraku

Marin Čilić (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/10
11.07.2012.
u 07:28

Zadovoljan i opušten, Marin Čilić dočekuje premijerni nastup na pojedinačnom turniru.

Marin Čilić u Umagu je zadovoljan i opušten. Nakon što je s Dodigom gostovao na "celebrity stageu" u sklopu humanitarne akcije Zvijezde Umaga za djecu Umaga, u kojoj se prikupljaju sredstva za djecu s posebnim potrebama, rado je pristao na razgovor za Večernji list.

Prvo pitanje: je li se stigao okupati? 

– Nisam imao vremena za kupanje, samo sam lagano trenirao, ali svakako da ću se sljedećih dana i ja bućnuti u ovo prelijepo hrvatsko more – kazao je.

Iza njega je niz od osam pobjeda u posljednjih devet mečeva. No to je bilo na travi, u Umagu se igra na zemlji. Koliko je teška prilagodba?

– Koncepcija igre je drugačija. Na travi se sve svodi na dva do tri udarca, dok se na zemlji dulje priprema poen. Prelaženje s trave na zemlju može biti nezgodno, i Karlovićeva ozljeda to pokazuje, ali na kraju sve se svodi na isto. Da su se u Umagu nositelji određivali prema ovotjednom plasmanu na ATP ljestvici, Čilić bi bio prvi nositelj jer je sada 15. igrač svijeta.

Jeste li zadovoljni plasmanom?


– Zadovoljan sam, kako ne. Prije samo mjesec dana, dakle prije Queen'sa, bio sam 25., a sad sam napravio veliki iskorak. Važno je to za samopouzdanje, ali i za izbjegavanje najboljih igrača na velikim turnirima. 

Kako komentirate završnicu Wimbledona?


– Federerova pobjeda mogla se i očekivati. Murray je napravio veliki napredak u igri, ali Roger je u Wimbledonu gotovo nepobjediv.

Kad kažu da je došlo vrijeme da Hrvat ponovno osvoji Umag, uglavnom misle na vas. Osjećate li pritisak zbog toga?


– Ne osjećam veliki pritisak, mislim da sam spreman za dobar rezultat.

Odlučili ste igrati u dnevnom terminu, u 17.30 sati. U srijedu ćete imati premijerni nastup.

Cijeli intervju s Marinom Čilićem pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
11:27 11.07.2012.

on se u wimbledonu pripremal za umag, tam je lopticu prebacival prek mrežice dvadesetak puta

OB
-obrisani-
11:31 11.07.2012.

kaj nema nikog ko bi ga naučil kak se servira, prva serva mu je kilava i da, nek si nađe novog trenera, boba bretta je pregazilo vrijeme, treba mu netko poput ivana lendla koji je naučil murraya kak postati mangup na terenu, prvo je pogodil tsongu, a onda je gađal federera u glavu u prvom setu i nako toga je dobil set, a takve metode koristil je i lendl kad je igral

DO
doktor1
15:01 11.07.2012.

Marin je jako dobar igrač. Psihički je vrlo stabilan, vrjedan je. Ovakvom igrom kojojm igra sada ne može u prvih 10. Previše daje breaak prilika a to najbolji obilato koriste dok se kod ovih 40-50tih još nekako izvuče. Prvi servis totalno pogrešan, krivudav, nesiguran, nekad 1m u autu. Preveliko naginjanje straga a čovjek visok 1,98m. Drugi problem je gubici poena kada je u izrazitoj inicijativi, ostanak daleko straga umjesto ulaska u teren i poentiranja drugim volejem (ne treba prvi, ali ne može volej odigrati vraćanjem u sredinu ili kilavim odbijanjem). Izvrsna prilika za nekog trenera entuzijsta koji ga sa malo korekcije može baciti u prvih 5. Tim više što Marin nije glup niti svojeglav kao Ivanišević. Stvarno mu to želim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije