Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečano

Cijeli grad u crvenom, i sveti Duje slavi stoti rođendan NK Splita

Poklepović
Ivo Čagalj/PIXSELL
13.04.2012.
u 22:22

Dani slavlja su pred Splitom, proslava stotog rođendana u punom je zamahu. Dirljivo je bilo na otvaranju izložbe fotografija u povodu stotoga rođendana

Okupili su se gotovo svi živući splitovci, sjao je od sreće predsjednik Slaven Žužul. Naravno, stare fotografije, još od osnivanja 16. travnja 1912. godine, došao je pogledati i Stanko Poklepović, koji je igrao za Split. Sa zanimanjem je gledao momčad u kojoj su Tomislav Ivić i on, pa i onu s kraja šezdesetih kada mu je Ivić bio trener.

– Ajme, koji su to bili dani. Dolazili smo na trening jedan sat ranije, igralo se iz ljubavi – govorio je Poklepović dok je gledao fotografije iz starih dana.

Cijeli je grad u znaku proslave Splita, navijači su na zvonik svetog Duje izvjesili klupsku zastavu, u nedjelju će se u Hrvatskom narodnom kazalištu održati svečana skupština.

Pozvao je Split i predsjednika Ivu Josipovića, koji im je čestitao stoti rođendan i zahvalio se na pozivu.

“U nemogućnosti da sudjelujem u spomenutoj svečanosti, želim srdačno čestitati veliku obljetnicu svim naraštajima igrača, navijačima svih generacija i svima zaslužnima za Splitov stoljetni kontinuitet i postignuća, a također i današnjoj upravi kluba, te izraziti uvjerenje da će Split i u budućnosti biti na ponos svojim navijačima i gradu Splitu”, stoji u pismu što ga je poslao predsjednik Josipović.

U sklopu velike “fešte”, Split će ugostiti Rijeku.

Naravno, Riječani dolaze pokvariti rođendansko slavlje Splitu, ali trener Tonči Bašić svjestan je opasnosti koja stiže s Kvarnera. Nije bez razloga išao u špijunažu, gledao je ponovljenu utakmicu Istre i Rijeke. Bašićeve ambicije su jasne:

– Očekujem pobjedu, želimo s tri boda proslaviti stoti rođendan. Nadam se našoj pobjedi, gledao sam Rijeku u utakmici s Istrom, dobra je to momčad, digli su se nakon promjene trenera. Oni traže bodove spasa, ali mi se želimo plasirati u Europu – kazao je Bašić.

Osim rođendanske proslave, Split ima i dodatni motiv kad je riječ o Rijeci. To je jedina momčad Hrvatske lige s kojom imaju negativan omjer – u tri utakmice u HNL-u, Rijeka je sva tri puta pobijedila Split.

– Imamo tri poraza, i to nam je dodatni motiv, želimo srušiti tu tradiciju – kazao je Bašić, koji ne može računati na kartoniranog Rebića te ozlijeđene Serdarušića, Jelića i Babića.

Dvoboj Splita i Rijeke je i humanitaran. Udruga “Za tebe” prikuplja novac za kupnju enteroskopa, koji će darovati odjelu gastroenterologije slitskog KBC-a, a prihod od ulaznica donirat će se udruzi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije