Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLIVANJE

Cielo do svjetskog rekorda na 50 slobodno

Filho
Reuters
18.12.2009.
u 17:05

Brazilski plivač Cesar Cielo Filho postavio je novi svjetski rekord na 50 metara slobodno u velikim bazenima.

Aktualni svjetski i olimpijski prvak u ovoj disciplini iskoristio je tako jednu od posljednjih prilika da u poliuretanskom kostimu, u kojem se od 1. siječnja više neće smjeti plivati, postane i svjetski rekorder.

Na brazilskom je prvenstvu u Sao Paulu do cilja došao za 20.91 sekundu i tako za tri stotinke popravio rekord koji je u travnju postavio Francuz Frederick Bousquet.

Američke plivačice Margaret Hoelzer, Jessica Hardy, Dana Volmer i Amanda Weir srušile su svjetski rekord u kratkim bazenima u disciplini 4x100 metara mješovito…

Na ekshibicijskom plivačkom natjecanju u Manchesteru pod nazivom ''Dvoboj u bazenu'', američke plivačice u nadmetanju s europskom ''All-Star'' štafetom otplivale su tu dionicu u vremenu od 3 minute, 47 sekundi i 97 stotinki.

Time su Amerikanke srušile dosadašnji rekord kanadske štafete (3:49.45) ostvaren u Leedsu u kolovozu ove godine.

Phelps predvodio američku štafetu do svjetskog rekorda    
Američki plivači slijedili su primjer svojih sunarodnjakinja i svega nekoliko minuta nakon njih srušili svjetski rekord na 4x100 metara mješovito u 25-metarskim bazenima.

Amerikanci su na ekshibicijskom plivačkom natjecanju u Manchesteru, pod nazivom ''Dvoboj u bazenu'', pobijedili europsku “All-Star” ekipu i ujedno s vremenom 3:20.71 postavili novi svjetski rekord.

Dosadašnji je bio u vlasništvu kanadske štafete koja je u kolovozu u Leedsu isplivala rezultat 3:23.33.

Prvo ime štafete SAD-a bio je najuspješniji plivač svih vremena Michael Phelps, a uz njega su do rekorda došli i Nick Thoman, Mark Gangloff i Nathan Adrian.

Podsjetimo, ranije su u istoj disciplini svjetski rekord srušile i američke plivačice (3:47.97), a najbolji rezultat svih vremena postavila je i Amerikanka Julia Smit na 400 mješovito (4:21.04). Dosadašnji rekord Južnoafrikanke Kathryn Meaklim poboljšala je za 1.84 sekunde.

Prvi dan ekshibicijskog plivačkog natjecanja u Manchesteru, pod nazivom ''Dvoboj u bazenu'', zaključen je s još dva svjetska rekorda u 25-metarskim bazenima...

Amerikanka Rebecca Soni je isplivala najbolji rezultat svih vremena na 200 metara prsno. Vrijeme 2:14.57 je za 85 stotinki bolje od onoga koje je postavila Australka Leisel Jones prije mjesec dana u Berlinu.

Svjetski rekord na 100 metara leđno popravio je, pak, Amerikanac Nick Thoman. On je do cilja doplivao za 48.94 sekundi, što je za tri stotinke brže od rekorda koji su prije samo pet dana u Istanbulu, na Europskom prvenstvu, zajednički postavili Rusi Arkadij Vjačanin i Stanislav Donjec.

Podsjetimo, ranije tijekom dana su svjetske rekorde postavile obje američke štafete na 4x100 metara mješovito. Plivači su, predvođeni Michaelom Phelpsom, isplivali zadanu dionicu za 3:20.71 minuta, a njihove kolegice za 3:47.97. Amerikanka Julia Smit je popravila svjetski rekord na 400 mješovito (4:21.04).

Nakon prvog dana eksihibicijskog dvoboja plivači iz SAD-a vode protiv europske “All-Star” ekipe s gotovo nedostižnih 89-33.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije