Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Madridski As tvrdi

Chitalu je u Zambiji zabio 107, Messi nije rekorder

'Barcelona's Lionel Messi celebrates a goal against Zaragoza during their Spanish First division soccer league match at Camp Nou stadium in Barcelona, November 17, 2012. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - T
Reuters/Pixsell
11.12.2012.
u 18:40

Zambijac Godfrey Chitalu rekorder je po broju pogodaka u godinu dana, a ne Lionel Messi! Barem tako tvrdi urednik sportskog dnevnika As Tomas Roncero

Nakon što je Lionel Messi postigao rekordnih 86 pogodaka u jednoj kalendarskoj godini, madridski dnevnik AS, tradicionalno sklon Realu objavio je priču o zambijskom nogometašu Godfreyu Chitali koji je 1972. godine zabio 107 golova u ligi.

Priča je potvrđena i iz Zambijskog nogometnog saveza iz kojeg su poručili kako su nezadovoljni što FIFA nikad nije priznala rekord Godfreya Chitale.

Poručuju kako kreću u akciju rušenja Messijevog rekorda. Kažu kako imaju zabilježen Chitalin rekord u nacionalnom savezu, no u međunarodnom se nogometu on ne vodi kao službeni.

Zambijci prikupljaju podatke o rekordu iz 1972. nakon čega sve planiraju poslati u Afričku nogometnu federaciju, te u FIFA-u kako bi njihov rekorder konačno bio priznat u cijelom svijetu.

Chitalu je 1972. kao igrač Kabwe Warriorsa i zambijski reprezentativac zabio 107 pogodaka, ali mu rekord nije priznat, ni u Fifinoj statistici ni u zambijskom savezu. Poginuo je 27. travnja 1993. godine u zrakoplovnoj nesreći u kojoj je nastradala cijela generacija vrhunskih afričkih nogometaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije