Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSIJA PALA SA 30:28

Pred 4500 navijača kauboji preživjeli još jednu dramu

Hrvatski navijači
Foto: Reuters
1/12
23.01.2010.
u 17:45

Pobjede protiv Norveške i Ukrajine hrvatskim rukometašima su osigurale prolaz u drugi krug Europskog prvenstva, a protiv Rusije su osigurali maksimalna četiri boda za drugi krug koji se igra u Beču.

Ni Lino Červar nije mogao doći k sebi od sreće kad je Ivan Čupić zabio pobjednički sedmerac za 30:28 koji je potvrdio prvo mjesto Hrvatske u skupini A i put u Beč u drugu skupinu s maksimalna četiri pobjeda.

- Zbilja je bilo dramatično! Ispričavam se našim navijačima zbog potrošenih apaurina i živciranja - iskreno je ustvrdio izbornik Lino Červar i za pobjedu istaknuo podršku 4500 Hrvata na tribinama u Grazu te karakter svojih igrača.

Bila je to strašna drama protiv Rusa koji su bili veliki suparnik, ali hrvatski junaci u završnici Balić, Alilović i Vuković našli su put do veličanstvene pobjede!

- Svi smo vukli, iscrpili smo se. Trebali smo voditi i više razlike u prvom dijelu - rezimirao je za HTV još "vruće glave" Ivano Balić.

- U drugom dijelu bili smo u krizi, ali smo se izvukli dobrom obranom. Alilović je bio odličan, ali dobro bi mu došla i naša pomoć - dodao je Balić te prokomentirao ruske "divove":

- Navikao sam se na udarce, Lino je tražio da idemo glavom kroz zid i mi smo to ispunili - završio je Balić.

U odnosu na prve dvije utakmice na EP-u krenuli smo u utakmicu puno energičnije u napadu, pogotovo nakon što je već nakon pet minuta iz igre izašao Kopljar. Zabijala su krila i Buntić i Duvnjak, no i Rusi su bili raspoloženi pa su bez obrane vratara u 15 minuta uspjeli držati egal.

Štrlek je pogađao bez pogreške (4-4 šut u 16 minuta) i kad je Alilović povezao tri-četiri obrane Hrvatska je počela bježati. U 17. minuti Čupić je sa sedam metara pogodio za 10:7 uz igrača više pune dvije minute. Ali nismo se uspjeli ozbiljnije odvojiti jer Rusi su golovima Igropula (pet u 20 minuta) poručivali da su još uvijek tu. U 23. minuti Starih je smanjio na 13:12, a Igropulo je minutu kasnije iz sedmerca izjednačio na 13:13.

Najveći problem u prvom dijelu bila nam je loša igra Igora Vorija koji je u napadu teško dolazio do lopte, pa je u nervozi zaradio i isključenje. Uz to prejeftino je Červarova momčad primala golove.

Početkom drugog dijela Červar je dao priliku i Bičaniću budući da su Duvnjak i Vuković bili neraspoloženi. Na klupi je kao 16. prijavljeni igrač konačno bio i Lacković, no Červar ga nije koristio u jučerašnjoj utakmici.

S druge strane raspucan je bio Igropulo koji je tek u 43. minuti promašio prvi sedmerac. Rusi su u 45. minuti golom Čipurina došli na 24:21, ali Manuel Štrlek imao je šut 7-7 i uveo nas u još jednu neizvjesnu završnicu koja je pripala kaubojima!

Hrvatska - Rusija 30:28

Graz - Gradska dvorana. Gledatelja 4500. Suci: B. Methe i R. Methe (oba iz Njemačke).

HRVATSKA: Alilović (11+1), Čarapina, Balić 4, Duvnjak 2, Zrnić, Kopljar, Vori 1, Gojun, Vuković 2, Mataija, Bičanić 1, Buntić 5, Štrlek 7, Čupić 8 (5), Musa, Lacković. (Izbornik: Lino Červar)

RUSIJA: Kostigov (0+1), Grams (13), Zotov, Kovaljev 1, Černoivanov, Rastvorcev 1, Kamanjin, Aslanjan, Čipurin 3, Dibirov 1, Predibajlov, Igropulo 12 (7), Starih 7, Ivanov, Kajnarov 1. (Izbornik: Nikolaj Čigarjev)

Sedmerci: Hrvatska 6 (5), Rusija 8 (7)

Isključenja: Hrvatska 2, Rusija 6.

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
19:54 23.01.2010.

dobri su ovi BH hrvati jošda ih ne mrzite toliko... di bi nam bio kraj:)

DP
dpikec
12:02 24.01.2010.

Nekad su se zvali pakleni pa su se crkveni oci pobunili zbog tog naziva . Ja ipak mislim da im pakleni naziv bolje zvući.

PU
Pukovnik
09:57 24.01.2010.

Odurni nadimak Kauboji našim rukometašima dali su novinari u kombinaciji s moronom Vladom Šolom. Oni su svi zajedno nedovoljno inteligentni da znaju što zapravo označava riječ kauboj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije