Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi hrvatski junak

Cernogorzu zlato: Odgovaralo mu je što nije bio favorit

Giovanni Cernogoraz (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/10
06.08.2012.
u 17:29

U gađanju pokretnih meta naš je predstavnik bio odličan i u finalu je pogodio 24 od 25

Hrvatska je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila i drugo zlato i to tamo gdje ga i nije očekivala. Donio joj ga je mladi Novigrađanin Giovanni Cernogoraz u gađanju letećih meta. On i Anton Glasnović, naši predstavnici u trapu, to su priželjkivali, ali nisu glasno najavljivali. Situacija u kojoj ih nisu smatrali favoritima za medalje odgovarala im je. Uostalom, u njihovu sportu i samo jedan promašeni golub može biti presudan.

No, Cernogoraz i Glasnović iskazali su kvalitetu već u kvalifikacijama. Ušli su u finale s istim rezultatom, 122, što znači da su promašili po tri goluba. Za vodećim Australcem Diamondom (izjednačio je svjetski rekord sa 125 pogodaka) zaostali su tri, a za Kuvajćaninom Aldeehanijem dva boda. Ispred njih su, s bodom prednosti, bili i Španjolac Serrano i Talijan Fabbrizi.

A onda je Cernogoraz pokazao da ima iznimno mirnu ruku. Glasnović je promašio jednom, pa drugi put, ali Giovanni je bio gotovo nepogrešiv. A kako su počeli promašivati i vodeći Australac i Kuvajćanin, Istranin se počeo primicati vrhu. Najprije je bio u zoni medalja, a potom zaprijetio i zlatu. Sa samo jednim promašajem u finalu Cernogoraz je stigao do raspucavanja za najsjajnije odličje. Suparnik mu je bio Talijan Fabbrizi, ali nije izdržao. U šestoj je seriji promašio, a Cernogoraz je osvojio zlato.

Kad je shvatio da je osigurao srebro, prije raspucavanja, Giovanni je zaplakao. A nakon što je osvojio zlato, srušio se na zemlju, baš kao da je on bio pogođen. Prišla su mu braća Glasnović, Anton i Josip, inače veliki prijatelji, pridigli ga i čestitali mu. Malo potom opet su se čuli taktovi Lijepe naše...

Đani, koji radi u očevu ribljem restoranu, dokazao je da je konobar zlatnih ruku.

– Ako osvojim olimpijsku medalju, u restoranu ću organizirati veliku feštu. Pozvat ću sigurno i neke novostečene hrvatske prijatelje iz olimpijskog sela – najavio je prije natjecanja.

Sad je jasno da Novigrad očekuje velika fešta. A tajna, ima li je?

– Finale se puca na jedan metak, a ja sam u tome dosta dobar. Dosta strijelaca tada ima veći psihički pritisak od mene – otkrio je.

Komentara 100

LI
libero
18:43 06.08.2012.

Baš je pravi, čestitke, jel je to onaj Giovani Gazarini....

OK
okomanjak
17:53 06.08.2012.

Majstorija! Bravo dečko! Još jedno zlato!!!!!!!!

SN
SNV
17:55 06.08.2012.

Bravo Junačino...HRVATSKA...oće nam i ove medalje uzeti četnici iz Beograda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije