Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo - Split 0:0

Čačić: Prvi put mi je žena došla na utakmicu i odmah nisam pobijedio!

dinamo (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/9
12.05.2012.
u 18:53

Dinamo ide u 2. pretkolo Lige prvaka, Hajduk i Osijek u 2. pretkolo Europske lige, a Slaven Belupo u 1. pretkolo Europske lige.

Dinamo je osvojio 14. naslov prvaka, sedmi uzastopni, pehar im je uručio Miro Uljan, dopredsjednik HNS-a, a medalje Davor Šuker i Damir Vrbanović. Prva HNL je završila sa svim svojim repovima, ružnim pričama, namještanjima, pritvorima i zatvorima, pričama. No, bilo je i lijepih stvari. Dinamov rezultat je za svaku hvalu, opet su bili jako uvjerljivi tijekom sezone, u kojoj su igrali i Ligu prvaka.

Završna proslava nije bila burna, malo ljudi je došlo po lošem vremenu na završni susret sa Splitom (0:0). Na istočnoj tribini osvanuo je transparent – Luis Ibanez, hrabro srce Dinama, mi te volimo. Split je bio opasan, imao je prilike Ercega, Pehara i pogotovu Golubara, ali Ivan Kelava i dalje je u sjajno formi i obranio je te udarce Splićana. Plavi su u prvom dijelu prijetili preko Sammira, Badelja i Ibaneza, no na odmor se otišlo bez pogodaka.

U nastavku je Dinamo imao velike prigode za pogotke, ali Kovačić i Beqiraj nisu bili precizni, Vrsaljku je obranio Zagorac. Navijači na sjevernoj tribini pred kraj su napustili stadion, a tada je, desetak minuta prije kraja počeo vatromet na gornjoj, praznoj etaži sjeverne tribine. To Dinamu nije trebalo dok utakmica traje. Čista glupost!

- Prvi put mi je žena došla na utakmicu, i odmah nisam pobijedio! - istaknuo je u šali nakon susreta dobro raspoložen trener Dinama Ante Čačić.

Dodajmo da, osim Dinama, koji će u Europi igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka (od 2. pretkola), europska natjecanja izborili su još i Hajduk (Europska liga, 2. pretkolo) te Slaven Belupo (Europska liga, 1. pretkolo), a u kvalifikacijama za Europsku ligu igrat će i Osijek kao finalist Kupa, također od 2. pretkola.

 

Tijek utakmica: 

U 101 godini kluba naslov su osvajali: Građanski 6, Dinamo 5, HAŠK Građanski 0, Croatia 5, Dinamo 9.

90' Kraj u Maksimiru Novi je prvak remijem završio sezonu u kojoj je osvojio 14. naslov prvaka u samostalnoj Hrvatskoj.

90' Maksimir - Izmjena kod Dinama Obilinović ulazi umjesto Bagarića.

90' Kraj u Splitu I Lokomotiva je odnijela puni plijen s Poljuda. Tužan oproštaj Hajduka od još tužnije sezone.

90' Maksimir - Prilika za Dinamo! Vrsaljko sjajno puca u desni kut, Zagorac brani.

86' Koprivnica - Gooool za Istru! Havojić je zatresao mrežu za 2:2. 

85' Maksimir - Izmjena u Dinamu. Špehar ulazi umjesto Beqiraja.

83' Maksimir - Počeo je vatromet na sjevernoj tribini, uz povike Boysa: Hoćemo izbore!

74' Maksimir - Izmjena kod Dinama. Alispahić ulazi umjesto Ibaneza.

70' Maksimir - Velika šansa Dinama! Veliku, stopostotnu šansu imali su plavi. Kovačić je išao sam na vratara Splita, no pucao je pokraj gola.

65' Maksimir - Izmjena u Dinamu. Kovačić ulazi umjesto Sammira. 

Inače, u Maksimiru se drugo poluvrijeme igra po jakom pljusku. Teren je sklizak i onemogućava tečnu igru.

64' Maksimir - Prilika za Dinamo! Pivarić je sjajno ušao s lijeve strane u kazneni prostor. Uslijedio je šut, ali i obrana Zagorca.

61' Maksimir - I dalje je 0:0, bez šansi u drugom dijelu.

59' Split - Kramarić promašuje s bijele točke!

58' Split - Kazneni udarac za Lokomotivu! Milović je srušio Šituma

46' Počela su druga poluvremena u Zagrebu, Splitu i Koprivnici.

Napokon se osladio i Slovak Sylvestr, koji u ovoj sezoni nije postigao pogodak. On je u poluvremenu nagrađen kao strijelac 2000. pogotka za Dinamo u svim natjecanjima. Postigao ga je 6. travnja 2011. godine.

45' Maksimir - Kraj prvog poluvremena, Dinamo - Split 0:0, a gotova su poluvremena i u Splitu (Hajduk - Lokomotiva 0:1) te u Koprivnici (Slaven Belupo - Istra 1961 2:1)

43' Maksimir - Šansa za Split! Stopostotna prilika za crvene! Golubar puca pod gredu, no Kelava opet fantastično brani. Sveti Ivan opet je spasio plave od velikih neugodnosti...

39' Maksimir - Nova izmjena kod Splita! Galović ulazi umjesto Marčića. Oba su igrača teren napustila zbog ozljeda.

34' Maksimir - Izmjena kod Splita! Rebić ulazi umjesto Ercega.

34' Koprivnica - Goooool za Istru! Udarac s bijele točke precizno je izveo Križman. Istra smanjuje na 2:1.

33' Koprivnica - Kazneni udarac za Istru! Maras je srušio Križmana.

30' Maksimir - Šansa za Dinamo! Sjajna akcija Sammira i Badelja, a kapetanov šut opet brani vratar Zagorac.

28' Koprivnica - Goooool za Slaven! Mujanović je povećao vodstvo farmaceuta na 2:0, čini se kako je pitanje trećeg mjesta riješeno već u prvih pola sata...

19' Koprivnica - Goooool za Slaven! Grgić je zabio gol za Slaven Belupo koji ovim rezultatom sigurno ide u Europu iduće sezone.

14' Maksimir - Šansa za Dinamo! Sammir je pucao s 12-13 metara, Zagorac je izvrsno obranio.

13' Split - Gooooool za Lokomotivu! Andrej Kramarić matirao je Hajduk, Lokomotiva vodi 1:0.

13' Maksimir - Nova šansa za Split! Bagarić je pucao glavom, lopta je otišla preko gola.

8' Maksimir - Šansa za Split! Pucali su Bagarić i Pehar, Kelava je dvaput izvrsno obranio. Splićani dosta lako dolaze pred Dinamov gol.

3' Koprivnica - Crveni karton za goste! Stipe Bačelić Grgić laktom je udario u nos domaćeg igrača Brezovca, a sudac Zebec pokazao mu je izravni crveni karton.

1' Počela je utakmica u Maksimiru

Na istoku transparent podrške Ibanezu: Luis Ibanez, hrabro srce Dinama, mi te volimo

Prije utakmice puštena je hrpa plavih balona u zrak, na što su Bad Blue Boysi osuli "paljbu" po Zdravku Mamiću.

Utakmicu Dinama i Splita sudit će Bruno Marić iz Daruvara, a evo i sastava:

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Šimunić, Pivarić, Calello, Leko, Badelj Sammir, Ibanez, Beqiraj. Trener: Ante Čačić.

Split: Zagorac, Vidić, Glumac, Vitaić, Hrgović, Erceg, Pehar, Golubar, Marčić, Bagarić, Baraban. Trener: Tonći Bašić

U Maksimiru se, unatoč lošem vremenu i kiši, na tribinama okupilo oko 3500 gledatelja da pozdravi sedmerostruke uzastopne prvake.

Teškom mukom i u okrnjenom sastavu, ali i ova sezona Prve HNL došla je svome kraju. U zadnjem kolu nema previše nepoznanica. Dinamo je prvak, u Maksimiru je velika fešta, Hajduk je zacementirao drugo mjesto, a jedino je upitna treća pozicija koju trenutačno drži Slaven Belupo. Koprivničanci bi bez Europe mogli ostati jedino ako Split iznenadi Dinamo usred Maksimira, a oni posrnu protiv Istre 1961 kod kuće.

Znaju se i putnici u drugu ligu, a to su Lučko, Karlovac, Šibenik i još otprije Varaždin, koji je izbačen u zadnji rang natjecanja.

Komentara 88

BO
boka50
23:19 12.05.2012.

HOĆEMO KROV!!! Dinamo 7 godina za redom prvak. uvjerljivo najbolji, a avaki klub iz 1. HNL izvan Zagreba ima komforniji stadion.

JA
jadre
11:59 13.05.2012.

.........Što Kažem Ja..... .....kontrolirano slavlje i ovacije Nacije ....ispalo umjesto Ajmooooo......Ajmeeeeeeeee.....

Avatar Piruška
Piruška
19:04 12.05.2012.

Sramota !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije