Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tanac opet u dinamu

Branko Ivanković opet pred vratima Dinama!

branko ivankovic,portal
Slavko Midzor/Pixsell
02.09.2013.
u 08:03

Ivanković Mamiću ništa ne zamjera, bio je na utakmici Dinamo - Istra 1961...

Kako se približava dan objave imena novoga Dinamovog trenera, tako svaki dan ispliva novi kandidat. Ovoga puta, čini se, blizu smo konačnom rješenju ove trakavice. I dok Niko Kovač još uvijek nije spreman napustiti mladu reprezentaciju i do daljnjega ostaje lojalan Šukeru, kao prvi favorit isplivao je Branko Ivanković.

Kada bi se njegovo ime danas našlo u kladioničarskoj ponudi za novoga trenera, koeficijent na njegovo imenovanje ne bi bio veći od 1,30, ili bi ubrzo bio blokiran zbog rekordnoga broja uplata. Podsjetimo, Ivanković je 2007. godine bio prvak s Dinamom, a posljednji put odletio je u jesen 2008. godine uoči sraza s moskovskim Spartakom.

Ni dva otkaza u Dinamu ne mogu ga pokolebati, pa u svakom medijskom istupu govori sve ono što Mamić želi čuti. Nema dvojbe, varaždinski Profesor u ovom trenutku idealno je rješenje za Dinamovu klupu.

Nadamo se da se već za mjesec dana s nostalgijom nećemo prisjećati maestralnog opusa Zorana Mamića i Damira Krznara, koji su u kratko vrijeme donijeli Dinamu novu dimenziju. Između ostaloga, barem su na neko vrijeme zatomili vapaje za golgeterom budući da se već zaboravljeni Fatos Beqiraj vratio u velikom stilu. Tri utakmice, tri pogotka ili egzekucija svake 62 minute.

Tko zna zašto su i Čačić i Jurčić toliko dugo Beću držali u frižideru ako se zna da se radi o dojučer prvom strijelcu hrvatske lige. Tako je robusni Albanac u prošloj sezoni zabio mizernih šest pogodaka, od toga četiri u Hrvatskoj ligi. Dakle, sada je već na 50 posto toga učinka, posljednjeg je zabio Istri u pobjedi 3:1 (strijelci su još bili Fernandes i Soudani, za Istru Havojić).

Pričalo se kako Beqiraj nije želio prihvatiti novi ugovor s plavima i da je zato završio u frižideru, ali prava je istina da se Kruni jednostavno nije uklapao u koncepciju. Kad je pritom počeo zabijati Čop, potreba za Bećom bila je još manja. Međutim, dobije li Albanac kontinuitet, vrlo brzo mogao bi postati prvi Dinamov strijelac.

Kad smo već kod Dinamovih napadača, njih petorica postigla su ove sezone čak 24 od 30 pogodaka ili zadivljujućih 80 posto. Prvi topnik i dalje je Soudani sa sedam, slijedi Fernandes sa 6, Čop sa pet, te Kramarić i Beqiraj s tri pogotka. Usput, trojica njih bit će u reprezentativnim akcijama 6. i 10. rujna. Beqiraj s Crnom Gorom gostuje kod Poljske u kvalifikacijama za SP, Soudani s Alžirom dočekuje Mali, dok Junior Fernandes sa Čileom prvo igra protiv Venezueule, a potom u Ženevi prijateljsku utakmicu protiv svjetskih prvaka Španjolaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije