Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve dogovoreno

Bomba iz Bayerna: Guardiola od ljeta vodi Mandžukića i društvo!

'Barcelona's coach Pep Guardiola gestures during their Spanish first division soccer match against Almeria at Camp Nou stadium in Barcelona April 9, 2011. REUTERS/ Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOC
Reuters/Pixsell
16.01.2013.
u 17:20

Njemački Kicker javlja da će bivši Barcelonin trener potpisati ugovor do 2016. godine

Prošlih se tjedana mnogo nagađalo o tome hoće li Josep Guardiola i gdje nastaviti trenersku karijeru. Puno se klubova promijenilo u kombinacijama oko trenera koji je u svjetski nogomet donio novi poredak. Među klubovima spominjali su se i Manchester City, Inter, Milan, Chelsea, Manchester United...

Ugovor na tri godine

U igri su bili deseci milijuna eura i sve je upozoravalo na to da će španjolski trenerski genijalac zaista odabrati Englesku kao svoju novu destinaciju. Uostalom, to je i rekao nakon što je napustio klupu Barcelone. I onda je jučer kasno poslijepodne stigla bomba iz Njemačke. Bavarski div Bayern slavodobitno je obznanio: “Imamo Guardiolu”.

Guardiola će od srpnja 2013. godine postati novi Bayernov trener, a ugovor će potpisati na tri godine.

– Sretni smo što smo pobijedili u utrci s najjačim svjetskim klubovima. On je jedan od najuspješnijih trenera današnjice i vjerujemo da može Bayernu i njemačkom nogometu dati dosta sjaja – kazao je Karl Heinz Rummenige, Bayernov predsjednik uprave, nakon megaugovora, kako su ga opisali njemački mediji, ali zasad nisu poznati financijski detalji.

Sadašnji trener Jupp Heynckes odlazi u mirovinu. A Mario Mandžukić imat će privilegiju raditi s čovjekom kojem se prošlih nekoliko sezona divio cijeli nogometni svijet. U četiri godine osvojio je 14 naslova uključujući dva naslova u Ligi prvaka. Pep je trenutačno u New Yorku gdje se odmara za nove obaveze.

Nije sve u novcu...

Uli Hoeness, prvi čovjek bavarskoga kluba, kazao je:

– Razgovarali smo s Heynckesom i objasnili smo mu kako stvari stoje. Njegov nasljednik i mogao je biti samo trener kalibra kakav je Josep Guardiola.

Na nedavnoj dodjeli nagrada za najbolje svjetske nogometaše Guardiola je baš na upit o mogućnosti da ode u Bayern kazao:

– Bayern ima trenera i bilo bi nekorektno od mene pričati o momčadima koje imaju trenere. No, na ljeto želim opet trenirati neki klub.

Njegov izbor da ode u Njemačku iznenadio je mnoge. Poznavatelji nogometnih prilika tvrdili su da će izabrati momčad i ligu koja favorizira “plemenitiji” nogomet. Pred Pepom definitivno je veliki izazov.

Bavarci su trenutačno na prvoj poziciji u njemačkom prvenstvu, a u šesnaestini finala Lige prvaka očekuje ih sraz s Arsenalom. Među najveće gubitnike u ovoj, netom završenoj sapunici, svjetski mediji uvrstili su i Chelsea, odnosno Romana Abramoviča čijih je 22 milijuna eura po sezoni Guardiola nedavno i odbio.

A Abramovič mu je nudio trogodišnji ugovor. Očito, skromnom Pepu, nije sve u novcu...

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
19:19 16.01.2013.

A da ,pisali ste i za Bozic da je Antic novi trener Lokomotiv Moskau,pa ... ? >:-)

JA
JackRussell
17:54 16.01.2013.

Jučer ste pisali o bombi iz Engleske, od ljeta Pep preuzima Man City. Kojemu tabloidu više vjerujete, engleskom ili njemačkom?

OB
-obrisani-
19:18 16.01.2013.

Tek kad ga vidim u Alianz areni ,onda cu vjerovat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije