Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umro u svom domu

Boksačka legenda Joe Frazier umro u 68. godini života

golf4
Foto: Ivan Cvetković
1/2
08.11.2011.
u 08:19

Bio je prvi čovjek koji je pobijedio velikog Muhammada Alija 1971. godine, ali je od njega i izgubio u iduća dva meča

Bivši olimpijski i svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Joe Frazier preminuo je u ponedjeljak u 68. godini. Frazier je umro u svom domu u Philadelphiji i to nakon kratke borbe s rakom jetre koji mu je dijagnosticiran u rujnu.

O sportaševoj bolesti javnost je krajem rujna obavijestio njegov poslovni predstavnik Leslie Wolff, a samo mjesec i pol dana kasnije, Frazier je izgubio bitku s rakom, a vijest o smrti objavila je njegova obitelj u službenoj izjavi.

Bio je prvi čovjek koji je pobijedio velikog Muhammada Alija 1971. godine, ali je od njega i izgubio u iduća dva meča. Međutim, Frazier je bio vlasnik svjetske titule između 1970. i 1973. godine. Njegova borba s Alijem u newyorškom Madison Square Gardenu i danas je poznata kao "borba stoljeća".

Tijekom karijere Frazier se borio 32 puta, 27 borbi dobio je nokautom, jednom je završilo neriješeno, a četiri je puta izgubio (dvaput od Muhammada Alija i dvaput od Georgea Foremana).

Ključne riječi

Komentara 12

ZM
zmaj5
09:07 08.11.2011.

Prva borba između Alija i Fraizera najbolja u povijesti boksa,neponovljivo.neviđen boks

Avatar Mater
Mater
09:09 08.11.2011.

R.I.P. Joe...

VI
vidimškoj
08:53 08.11.2011.

bija je veliki borac,nema šta.Malo je takvih danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije