Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠ START TRICOLORA

Bod Francuza nije iznenađenje, bilo bi da su pobijedili Urugvaj

Francuska
AFP
12.06.2010.
u 17:01

Henry je u jednom trenutku tražio jedanaesterac zbog suparnikove ruke, no brzo je odustao shvativši da je on zadnji čovjek koji na to ima pravo. Njegova ruka dovela je Francuze na SP.

Jutro poslije startnog remija protiv Urugvaja (0:0), u francuskom je kampu bilo mirno. Izbornik Raymond Domenech pijuckao je kavu sa svojim suradnicima, igrači su se odmarali, neki su bili na masaži (neobaveznoj), neki su se opuštali u bazenu.

Svi su vrtjeli u glavama film utakmice s Urugvajom, utakmice u kojoj su ostavili bolji dojam, ali nisu zatresli suparničku mrežu. Nisu Francuzi iskoristili ni prednost igrača više u zadnjih desetak minuta, kad su stihijskim napadima pokušali "na silu" doći do gola.

Kapetan francuske vrste Patrice Evra nije bio nimalo zadovoljan početnim remijem, nije ga udobrovoljila ni bolja igra njegove momčadi.

Dojam se brzo zaboravlja

– Dojam se brzo zaboravlja, pišu se samo bodovi. A mi smo upisali tek jedan bod, baš kao i Urugvaj, od kojega smo bili znatno bolji – pričao je Evra i naglasio:

– Doista ne mogu pronaći razlog zašto nismo pobijedili, zašto nismo zabili barem jedan gol. Igrali smo stvarno dobro i nije mi jasno kako se Urugvaj provukao.

Samo Ribery u dubinu

A odgovor je zapravo vrlo jednostavan: ta je francuska nadmoć bila prilično jalova, kao i u brojnim prijašnjim utakmicama u pripremama za SP.

Podsjetimo, Francuzi su jedva svladali Kostariku s 2:1 (gubili su s 0:1!), remizirali su s Tunisom (1:1) i izgubili od Kine s 0:1. Dakle, sve je ukazivalo na to da bi pobjeda protiv Urugvaja zapravo bila iznenađenje, a ne remi ili poraz. Francuzi se, naime, gube u sporom dodavanju u širinu, nema okomitih ulazaka u suparnički dio travnjaka (osim gdjekad Riberyjevih prodora), s takvom taktičkom postavkom igre nemaju dubinu.

A nemali broj francuskih navijača čudio se Domenechovoj odluci da u početnu postavu uvrsti zadnjeg veznog Diabyja, umjesto ofenzivnog veznog Maloude. No, Diaby je bio najbolji francuski igrač, svjestan je toga bio i Malouda.

– Izbornik se odlučio za inačicu igre s dva zadnja vezna i to sam prihvatio – rekao je Malouda, koji je na travnjaku proveo zadnjih 15-ak minuta nakon što je zamijenio Gourcuffa.

Mnogo je ironije bilo u jednom detalju nekoliko minuta prije kraja utakmice, kad je Henry tukao prema vratima, a lopta se odbila od zemlje i udarila u ruku (koja je bila uz tijelo) urugvajskog braniča. Hen(d)ry je najprije podignuo ruke i tražio 11-erac, no u djeliću sekunde francuski je napadač spustio ruke i zaboravio na suca! Očito se, naime, sjetio kako je baš njegova zločesta ruka odvela Francusku na SP, shvativši da je on vjerojatno zadnji čovjek u Južnoj Africi koji bi trebao tražiti 11-erac za svoju momčad.

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:12 12.06.2010.

Trazio jedanaesterac,ma taj se treba zavuci u neki krticnjak i ne javljat ,dok ne podju kuci...

OB
-obrisani-
18:06 12.06.2010.

nadam se da će francuzići ispasti već u skupinama baš zbog načina na koji su ih doveli na sp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije