Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
59. Izbor Sportskih novosti

Blanka i Ivica bez premca

Blanka Ivica Kostelić
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/14
26.12.2010.
u 12:49

U pripijenoj kožnoj haljini Blanka je izgledala kao kraljica modnih pista.

Blanka Vlašić (peti put) i Ivica Kostelić (treći put) najbolji su sportaši u 2010. godini. Rezultat je to ankete Sportskih novosti u kojoj laureate tradicionalno biraju sportski novinari. Sedma sila Blanki je i Ivici na tronu pridružila i vaterpoliste kao najbolju momčad te košarkašice Gospića kao najbolju ekipu.

Premda je u konkurenciji imala europske prvakinje, Sandru Perković (24 glasa) i Sanju Jovanović (4), najuvjerljiviju pobjedu odnijela je Blanka Vlašić (358 glasova).

- Blanka je postala globalna zvijezda, veliki promotor Hrvatske poput Dražena, Gorana, Janice i Šukera - obrazložio je predsjednik HOO-a mr. Zlatko Mateša.

Zadovoljiti žensku stranu

Europska i svjetska dvoranska šampionka jučer je bila i prvakinja po izgledu. U kožnoj haljini Studija Mak, cipelama butika Ledenko te s nakitom Kitsch izgledala je spektakularno. Kao diva s modnih pista, a ne zvijezda s tartana. O toj preobrazbi govorila je s guštom:

- Kad su nagrade posrijedi, pazim na izgled. S obzirom na to da smo na skakalištu stalno jednako odjeveni, drago mi je što u ovakvim prigodama mogu zadovoljiti svoju žensku stranu. Kao što imam svoj sportski tim, imam i modni. Pet dana prije im kažem: "Ajmo nešto smislit", sjednemo pola sata, poslije probam i tako izbjegnem šetnje po trgovinama koje ne volim.

Na novu godinu će imati slobodan dan pa će se proveseliti s prijateljicama, ali bez pretjerivanja u novogodišnjoj trpezi.

- Za Božić nisam pojela ni jedan kolač. Bolje ih je i ne probat.

Za razliku od Blanke, muški laureat nije se toliko suzdržavao.

- Bio sam na regeneraciji u Daruvarskim toplicama, no puno važniji bio je boravak kod kuće, na maminoj kuhinji. Ako postoji doba godine kada si to mogu priuštiti, onda je to Božić - objasnio je Ivica Kostelić.

I dok je Blanka došla s ocem Joškom, u Ivičinoj pratnji, osim oca Ante, bila je i djevojka Elin Arnasdottir. Ljepuškasta Islanđanka puno vremena provodi u Zagrebu, u Ivičinoj obiteljskoj kući u Gračanima, pa sasvim solidno govori hrvatski.

Ivica će i ovu Novu godinu dočekati spartanski, u Innerkremsu, gdje će na spavanje već u 21 sati.

- Već rano ujutro ću trenirati, a potom se uputiti na utrku u München.

Dupini preveslali četverac

Vaterpolisti su napravili veliku stvar. Ne samo zato što su postali europski prvaci nego i zbog toga jer su u izboru za momčad godine pobijedili četverac na pariće. A veslačka posada bila je svjetski prvak među seniorima i do 23 godine te pobjednik Svjetskog kupa.

- Imamo dobar smjer, bit će još medalja, no ja ću se sa svojih 37 godina jako teško izboriti za mjesto pored Sukna, Markovića i Muslima - kazao nam je kapetan dupina Samir Barač.

Najgušće je bilo u konkurenciji ekipa. Košarkašice Gospića, regionalne prvakinje, dobile su četiri glasa više od svjetskih prvakinja u samostrelu i svjetski brončanih karatašica.

Apsolutna rekorderka po broju osvojenih pobjedničkih pehara i dalje je Janica Kostelić. Ona je čak osam puta bila najbolja sportašica Hrvatske. S muške strane su rekorderi Dragutin Šurbek i Goran Ivanišević, koji se jučer pojavio u ulozi prezentera.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kajinx
15:08 26.12.2010.

Bravo Blanka i Ivica, srdačne čestitke. Sretan vam Božić i Nova godina. (Kako je samo lijepa)!

PG
principessa_grace
10:24 27.12.2010.

Na njih se svi moramo ugledati. Čestitke. Svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije