Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJAŠKO TRČANJE

Bjorgen zlatna u sprintu, Majdič herojski do bronce!

Bjorgen
AFP
18.02.2010.
u 08:44

Usprkos vrlo neugodnoj ozljedi još na zagrijavanju, najveća slovenska uzdanica na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru Petra Majdič uspjela je osvojiti brončanu medalju u individualnom sprintu skijašica-trkačica.

Norvežanka Marit Bjørgen osvojila je prvu zlatnu olimpijsku medalju u bogatoj karijeri, srebro ide u Poljsku Justyni Kowalczyk, ali, istinska junakinja ovog natjecanja je 30-godišnja Slovenka Petra Majdić, u koju su naši susjedi polagali najveće nade za osvajanje medalje u Vancouveru, a ona je ta očekivanja i opravdala na nevjerojatan način.

Majdič je samo koju minutu prije početka natjecanja doživjela nevjerojatan peh! Na ledenoj pruzi, zagrijavajući se za nastup, pala je u jarak, budući da na tome mjestu nije bilo zaštitne ograde. Suci su joj dopustili da starta zadnja u kvalifikacijama, s velikim bolovima na desnoj strani tijela i natučenim rebrima.

Osvojila je 19. mjesto u kvalifikacijama, potom prvo u svojoj četvrtfinalnoj skupini, a nakon toga i četvrto u jednoj od dvije polufinalne skupine, što joj je ipak bilo dovoljno da kao zadnja u polufinalu uđe među šest najboljih, u utrku za medalje, odnosno u finale.

S nevjerojatnim bolovima, i uz pomoć tableta protiv bolova, uspjela je na kraju osvojiti treće mjesto, zaostavši samo sekundu i 8 desetinki za 29-godišnjom Norvežankom Marit Bjørgen, koja se dokopala svoje četvrte olimpijske medalje u karijeri, ali prve zlatne. Bjørgen je do cilja stigla u vremenu 3:39.2, a Poljakinja Justyna Kowalczyk, osvajačica srebrne medalje, od nje je bila sporija za 1.1 sekundu.

Dodajmo da je Petra Majdič u cilju na trenutak čak izgubila i svijest, a na putu do pobjedničkog postolja oslonac joj je bio trener Ivan Hudač.

- Radila sam za ovo 20 godina, Čudo je da sam se uopće pojavila na startu. Za mene je ova medalja ima vrijednost dijamanta, a ne zlata – rekla je izmučena, ali i presretna Majdič.

 

ZOI, skijaško trčanje, finale sprinta (žene):

1. Bjørgen (Nor) 3:39.2

2. Kowalczyk (Polj) +1.1

3. Majdič (Slo) +1.8

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije