Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER BEŠIKTAŠA

Bilić stigao u Split: Ove sezone sam zadovoljan Hajdukom

Slaven Bilić (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/5
09.10.2013.
u 16:53

- Pratim Hajduk, hrvatsku ligu... Dobar je Hajduk, zadovoljan sam kako izgleda, već dugo nakon puno utakmica nije bio ovako blizu. Super je za ligu što se Dinamo nije odvojio - rekao je Bilić.

Slaven Bilić s Bešiktašom je stigao u Split, u četvrtak navečer sučelit će se Hajduku na Poljudu.

- Lijepo je biti doma, sve pozdravljam, drago mi je što sam tu, hvala Bešiktašu i Hajduku što su organizirali utakmicu, koja će nama doći odlično kao prava provjera, svojevrsni ispit. Neki govore da će biti revijalna, dobro bit će prijateljska, ali Tudor i ja od svojih igrača tražit ćemo da to bude što bliže utakmici za bodove - rekao je Bilić.

Bešiktaš neće biti kompletan.

- Došli smo u dobrom sastavu, nedostaje nam deset igrača, koji su u reprezentativnim selekcijama, ali i dalje imamo dobar sastav - kaže Bilić.

Neobično će ga vidjeti na klupi protivničkog kluba u utakmici protiv Hajduka.

- Kod kuće sam, dva puta sam bio tu s reprezentacijom, kada smo igrali s Nizozemskom i Gruzijom. Osjećaj je poseban, zahvaljujem klubovima što su napravili dobru priču - kratko će Bilić.

Hajdukove igre prati i u Turskoj.

- Pratim Hajduk, hrvatsku ligu... Dobar je Hajduk, zadovoljan sam kako izgleda, već dugo nakon puno utakmica nije bio ovako blizu. Super je za ligu što se Dinamo nije odvojio, Hajduk je mlad, poletan, odlično vođen. Gledao sam neke utakmice, puno pričam o Hajduku - rekao je Bilić.

U Hajduku je počeo trenerski put. Vidi li se jednog dana ponovno na klupi bijelih?

- Nije mjesto i vrijeme za odgovor na to pitanje - rekao je Bilić.

Odlično se osjeća u Bešiktašu.

- Nemam što kriti, zadovoljan sam, ide nam dobro. Bešiktaš je veliki klub, cilj je svake godine isti, borba za prvaka. S tim da turska liga ima još dosta kvalitetnih klubova, više od tri. Na početku sezone imali smo problema, na papiru su Fenerbahče i Galatasaray djelovali vrjednije. Ali, evo ide nam dobro, ako nastavimo ovako, uz malo sreće, možemo daleko. Ne znam gdje je to, ali ono što je sigurno ostat ćemo čvrsto na zemlji. Velik klub ima velike zahtjeve - kaže Bilić.

Snašao se na klupi slavnog turskog kluba u kojem vlada veliki pritisak.

- Pritisak je sličan, imamo sam sreću raditi na top nivou, i u reprezentaciji, i u Lokomotiv, i u Bešiktašu. Imamo, kažu osamnaest milijuna navijača, taj pritisak osjetiš bilo gdje, ali to je dobro. Nema ništa bolje od pozitivnog pritiska - kazao je Bilić.

U petak je dvoboj Hrvatske i Belgije. Ima li Bilić neki savjet za Igora Štimca?

- Nemam savjet za nikoga. To je velika utakmica protiv velikog protivnika. Ta utakmica može puno toga okrenuti, taj scenarij o našem prvom mjestu nije nemoguć. Neka Belgija u zadnju utakmicu uđe da mora pobijediti. Ni drugo mjesto nije slabo, pobjeda bi nam dala samopouzdanje uoči Škotske i doigravanja. I Turska je bila u slaboj situaciji prije dva kola, a sad ima realne šanse - kaže Bilić.

Kako izbornik koji je šest godina bio na klupi doživljava utakmice reprezentacije?

- Navijački, kako bih to doživljavao. Gledam utakmice kao i svaki Hrvat koji reprezentaciji želi dobro - kaže Bilić.

Nije želio Štimcu savjetovati koga staviti umjesto Srne i Šimunića?

- Na ta pitanja neću odgovarati, to je za svlačionicu. Igrači su uvijek znali odgovoriti pritisku - kazao je Bilić.

>> 'Hajduk ne pušta Pašalića u repku? Ma neee, to je nesporazum'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije