Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put u Izrael

Bilić: Ničija se sudbina ne rješava u Tel Avivu

Bilic
Sanjin Strukić/PIXSELL
08.10.2010.
u 10:53

Hrvatski nogometaši zaputili su se u Izrael na treći susret u ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. Krenuli su po tri boda koja bi popravila hendikep i dojam iz remija s Grčkom.

- Tjedan dana izvanredno smo trenirali. Uza sav respekt koji imamo prema Izraelcima spreili smo se da se nametnemo domaćinima. Savršeno smo mirni i uvjereni u dobru igru - optimistično je naciji s Plesa poručio hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Kapetan za ovu priliku Josip Šimunić najavio je tri boda i dodao da se nova obrambena postava dobro uigrala u pripremama.

- Jako dobro smo radili i siguran sam da neće biti nikakvih problema.

Tko je više oslabljen? Hrvatska bez Srne, Petrića i Jelavića ili Izrael bez Benayouna?

- Sad kad vidim da nemamo kapetana i dvije jake špice činjenica je da je naš hendikep velik. Iako sam ja posljednji koji treba apostrofirati te izostanke. S obzirom na to koliko smo dobro trenirali malo sam čak i zaboravio na te igrače koji nedostaju. Opet mislim da smo i bez njih još uvijek moćni, da imamo dovoljno jak kadar, dovoljno mesa da ih možemo dobiti. E sad, o Benayounu sve znamo koliko je važan, ali u situacijama kad momčad ostane bez tako bitne poluge ostali igrači katkad pruže i dvadeset posto više da to nadoknade. To vam je kao kad dobijete crveni karton, pa još više upregnete da biste do pokrili - kaže izbornik koji je svjestan koliko bi tri boda iz Tel Aviva značila.

- Jako bi nas digla, mada ova utakmica još ništa ne rješava, nije sudbinska. Idemo ih udaljiti od gola, svaki njihov napad kolektivno ćemo osujetiti, Očekujem da će biti zatvoreniji nego prošli put kad je bilo 4:3 za nas jer im je sada na klupi Fernandez, trener skloniji defanzivi. Ali i to je način da se dođe do pobjede.

Komentara 22

OB
-obrisani-
12:42 08.10.2010.

Bilic je dokazana kukavica, koji da trenira bilo koju drugu europsku naciju, bi vec odavno letio sa klupe. Pored povredjenog Petrica i Jelavica, on se ne udostoji pozvati Srdjana Lakica i Ivu Ilicevica iz Bundeslige.... strasno.... a i Sammir je jos bio opcija...

ŽJ
žuja je zakon
11:36 08.10.2010.

Rješava se kako da ne, ako se izgubi gube se i realni izgledi za plasmanom na EP, a dali će biti izbornik ovaj ili onaj ionako je za navijače irelevantno !

SA
santos008
15:25 08.10.2010.

Gospodine Bilicu \'\'ne rjesava se u Izraelu\'\' ne mozes da rjesis u Zagrebu [Hr-Gr 0:0],a gdje se to onda po tebi rjesava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije