Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čatež

Bilić nervozan i bez slavlja, želio otići s konferencije

\'13.10.2011., Zagreb, Rusanova, Kuca Hrvatskog Nogometa - Press konferencija Slavena Bilica, izbornika Hrvatske Nogometne Reprezentacije nakon izvlacenja Turske reprezentacije kao sljedeceg protivnik
Robert Anic/PIXSELL
12.11.2011.
u 13:53

Jutro nakon velike pobjede Slaven Bilić e izgledao kao da zadržava u sebi nešto što bi želio reći.

U Čatež smo jutro nakon sjajne pobjede u Istanbulu došli očekujući veselje, u redu, možda ne i da ćemo u podne stići na “prvi rez” vola pečenog koji će ispred hotela okretati reprezentativni kuhar, ali bar neki smješak društva u trenirkama. Međutim..

Dočekala nas je napetost, igrači “oslobođeni medijskih obaveza”, te izbornik Slaven Bilić koji je čim prije (tim bolje) želio pobjeći od mikrofona. O čemu se radi? Stožer je ljut zbog nepovjerenja medija i nacije, ali nakon briljatnog istanbulskog “mlinca za kavu” sada su na štihu. Dakako, treba shvatiti i navijačku stranu, koja Biliću zamjera što je jedno veliko natjecanje “falia”, a drugo mu je do prekjučer opasno visilo. Mogao je, nakon slatke pobjede, Bilić jednostavno reći:

– Sorry, ekipa. Malo sam, istina, otegnuo posao oko Eura, ali vidite da niste trebali brinuti, da ste u sigurnim rukama...

Ali nije. Time bi poentirao u svoju korist, bila bi to sjajna prilika nakon skeptičnih prognoza, dvojbi oko sastava, još jednom pokazati tko je šef, pravi znalac... No, takvu preporuku daju stručne službe, takozvani P.R.-ovi. Rekao je ovo:

– Ne želim se vraćati na kritike, ono što sam rekao prije par dana, ne bi više puno pričao, što ću sada svima tumačiti. Mi imamo svoj svoj put, i mi ga se držimo – diplomatski veli Bilić.

– Osjećamo olakšanje, imamo veliku prednost, a sad moramo biti u manju tako kvalitetni, kao što smo bili u Istanbulu. Ta utakmica je već zaboravljena, svaki drugi pristup bio bi poguban.

Radili se ovdje o slatkoj osveti, peče li još uvijek poraz u Beču?

– Taj poraz će nas boliti sve dok god nas služi pamćenje. Osveta je preteška riječ, njoj ne bi smjelo biti mjesta u sportu. Možda je bolja riječ revanš, zapravo, pola revanša.

Na pitanje kolege “Je li pobjeda u Turskoj među najvećima u njegovoj karijeri?”, izbornik se već digao, želio otići s konferencije

– Vi sve gledate od pobjede do pobjede. Nemojte tako.

A vi osobno, jel vam lakše?

– Pitajte me to u srijedu.

Što vam je rekao Hiddink?

– Neke stvari..

Razgovor kao u kakvom disko-klubu, kada se zgodna djevojka želi riješiti dosadnog udvarača. A naciju zanima kako dečki dišu, jer Bilić boysi su ponovo u modi, vratili su vjeru u sebe.

To je život, čas si gore, čas gore. Okretati se i inatiti nema smisla...

Ključne riječi

Komentara 43

FC
fcod
16:56 12.11.2011.

nadam se da je završilo najgore i najdulje loše razdoblje naše repke, a još više se veselim činjenici da je gotova era EUJNAneza! Jel njega tko vidio?

Avatar Topgen
Topgen
14:19 12.11.2011.

Bilicu , opet stavi onu kapu , molim te ! Super !!

XI
xiulo
14:49 12.11.2011.

neki pretjeruju s ljubljenje bilićeve g**** kvaliteta pojedinaca olića srne ćorluke i mandžukića je presudila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije