Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službena potvrda

Bilić će mjesečno u Rusiji zarađivati čak 1,8 milijuna kuna

Slaven Bilić (1)
Robert Anić/Pixsell
14.05.2012.
u 11:21

Sammir ima talent, na bljeskove pokazuje zašto mi je bio u mislima, ali nije me do kraja uvjerio da je bolji od igrača imam koje na tim pozicijama

Sada je to i službeno, Slaven Bilić potvrdio je da odlazi u moskovski Lokomotiv.

– Dragi ljudi, hvala što ste došli, kao što sam rekao da ću hrvatsku javnost obavijestiti kada dođe do promjena u planovima za moju budućnost, to sada i objavljujem. Stigao je taj trenutak, prije nisam htio izlaziti pa se pisalo da sam zatvoren. Bilo bi nekorektno i sebično obavještavati o ponudama, o razgovorima koje je moj brat Domagoj vodio u moje ime. Dio će vas reći da nije trenutak, da je trebalo čekati kraj Eura, ali to bi bilo licemjerno, nekorektno prema javnosti, igračima i HNS-u – kazao je Bilić.

Pogled je dignuo prema gore. I izrekao:

– Potpisao sam trogodišnji ugovor s Lokomotivom Moskva. Ugovor stupa na snagu nakon prvenstva Europe. Sretan sam i ponosan, idem u veliki klub, veliki grad, jaku ligu –  kazao je Bilić.

Do kraja Eura više neće govoriti o Lokomotivu.

– Nakon ove presice, ta je tema zaključena, možete pitati, ali o Lokomotivu neće biti razgovara. Igrače, stožer i mene čeka nešto najvažnije i najljepše, na Euro ne idemo samo sudjelovati nego napraviti nešto veliko – kazao je Bilić.

Prije nego je obznanio svoju odluku, nije silazio s mobitela.

– O odluci sam obavijestio predsjednika Markovića, tajnika, još neke članove izvršnog odbora HNS-a. Javio sam se i dijelu igrača, onima koji su tu dugo, koje zovem senatorima, kojima nisam samo šef nego i prijatelj. Drago im je zbog mene. Neće ovo ništa promijeniti u pripremama za Prvenstvo Europe. Siguran sam da se moj odlazak u Lokomotiv neće odraziti na reprezentaciju, imat ćemo sjajno ozračje, ovo može biti samo plus – kazao je Bilić.

U Moskvu vodi kompletan stožer reprezentacije.

– Jedan od najbitnijih detalja jest to što sam dobio mogućnost da sa sobom vodim izvanredne stručnjake, radnike, ljude koji su mi lojalni, s kojima sam plakao i veselio se. U prvom valu, a nadam se da će ih biti još, sa mnom idu Aljoša Asanović, Nikola Jurčević, Mladen Pralija i Miljenko Rak – rekao je Bilić i najavio da će neku ulogu ponuditi i glasnogovorniku Davoru Gavranu.

Potvrdio je da je imao niz ponuda.

– Bilo je dosta klubova, za neke ste znali, kontakti su počeli nakon prve moje godine na klupi reprezentacije, to je trajalo cijelo vrijeme. Iz respekta prema tim klubovima neću spominjati imena. Idem u veliki klub, jednom smo se našli, predsjednica Olga Smorodskaja kupila me planom, energijom, željom da to budem ja, ambicijama da kroz neko vrijeme u ove tri godine napravi veliki rezultat. Ruska liga izuzetno je teška, Zenit se odlijepio, ali tu je još sedam-osam klubova koji se mogu boriti za naslov prvaka. Skupa s ovim timom mogu napraviti velike stvari s Lokomotivom – kazao je Bilić.

Lokomotiv je pratio.

– Gledao sam neke utakmice Lokomotiva, još otkako je Ibričić potpisao. Radi se o dobroj, motoričnoj momčadi, uz nekoliko pojačanja može se to podići na višu razinu – rekao je Bilić koji će na raspolaganju imati budžet za dovođenje igrača.

Prvenstvo Rusije počinje 29. srpnja, kup starta tjedan prije. Nagađa se da će Bilić zarađivati tri milijuna eura po sezoni, što je rekord za naše trenere. Mjesečno bi trebao dobivati oko 250.000 eura (1,87 milijun kuna), što je pravi sitniš u odnosu na 10.000 eura (75.000 kuna) mjesečno koje je dobivao u hrvatskoj reprezentaciji.

– Puno će ljudi reći da idem zbog novca. Bitan je, ali nije najbitniji, neću vam govoriti o iznosu, mogu reći da sam zadovoljan, neskromno ću reći da bih negdje mogao dobiti i više, ali ovo je definitivno velik novac – kaže Bilić.

Stiglo je i pitanje o novom izborniku, Igor Štimac spominje se kao nasljednik.

– To nije moja domena, nisam se htio miješati ni u to tko će biti predsjednik HNS-a... Ma, neću da se ovo pretvori u oproštajnu presicu kad nas čeka nešto što će biti veliko. Jedva čekam da se okupimo. Otići ću ponosan, miran, ostavljam ekipu koja je pet godina među prvih deset, jedina u grupi plasirala se na Euro, ekipu koja ima balans, ozračje, zna kako se daju izjave, kako se ponaša na terenu i treningu. Ali, tko god dođe za izbornika, bit će mu teško – rekao je Bilić.

Osvrnuo se i na popis Italije za Euro.

– Nema velikih iznenađenja, drago mi je da se Cassano priključio, da je zdrav, on Italiji daje drugu dimenziju – kaže Bilić.

Zdravko Mamić kazao je da će Bilić poderati diplomu zbog nepozivanja Sammira.

– Plastificirana je diploma, ovo su nove, ne mogu poderati. Već sam puno puta rekao sve, Sammir ima talent, na bljeskove pokazuje zašto mi je bio u mislima, ali nije me do kraja uvjerio da je bolji od igrača koje imam na tim pozicijama – zaključio je Bilić.

Ključne riječi

Komentara 48

BM
BRANITELJ-MUP
11:36 14.05.2012.

Bravo Biliću, odvedi svoje pomoćnike, jer bi ovdje od njih napravili samo sluge. Ne daj ih nikome! Imaš pravo.

SI
silversurfer22
11:52 14.05.2012.

..pametan dečko...tko zna kako ćemo proći na Euru...

OB
-obrisani-
11:30 14.05.2012.

Ovaj bi mogo završit u sibiru uskoro, kad počne gubit....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije