Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki povratak

Belgija je danas svjetska sila, a Ćiro ju je BiH dvaput pregazio

'11.10.2013., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Hrvatska - Belgija. Izbornik Belgije Marc Wilmots, Daniel Van Buyten.  Pho
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
12.10.2013.
u 21:36

Belgija je u listopadu 2010. godine bila 62. na Fifoj ljestvici, plasirana između Irana i Ugande

Belgijci su imali kraljevski doček na povratku iz Zagreba. Na aerodromu u Bruxellesu dočekalo ih je nekoliko tisuća navijača, a pravo slavlje priprema se za utorak u 21 sat na stadionu Kralja Baudouina kada će, na utakmici protiv Walesa, heroje iz Zagreba pozdraviti pedeset tisuća ljudi.

Belgijci u devet kvalifikacijskih utakmica jedini, uz Nizozemsku i Njemačku, imaju osam pobjeda i samo jedan remi, i k tome još i najbolju obranu u Europi sa samo tri primljena pogotka. Jedan im je zabio maksimirski tragičar Perišić.

– Još nismo svjesni što smo napravili. Svjetsko prvenstvo u Brazilu velika je stvar za cijelu naciju – izjavio je Axel Witsel, koji se pred navijačima pojavio s naočalama u brazilskim bojama.

– U Brazilu sigurno nećemo biti turisti – kazao je Nacer Chadli, a nadovezao se Marouane Fellaini.

– Belgija se može ponositi reprezentacijom! Imamo tehniku, zrelost, fizičku moć, svi igrači su ratnici i prijatelji – naglasio je vezist Manchestera, uz Witsela još jedan igrač s prepoznatljivom \"kacigom\".

Fellainijev je zadatak da u razdoblju do SP-a nagovori suigrača iz Manchester Uniteda Adnana Januzaja da se priključi Belgijcima sljedeće godine u Brazilu.

Nevjerojatan je uspon belgijske reprezentacije od posljednjih kvalifikacija za SP. Podsjetimo, tada su vragovi bili tek četvrti u skupini, iza Španjolske, BiH i Turske, a primjerice Ćirina BiH dva puta je u samo četiri dana deklasirala trupe iz Bruxellesa. U Genku je bilo 4:2 za BiH, kada su za Belgiju igrali Vermaelen, Dembele, Defour, Fellaini, Hazard..., u 
uzvratu u Zenici priključili su se Kompany, Witsel i Mirallas, a BiH je slavila 2:1.

Belgija je u listopadu 2010. godine bila tek 62. na svjetskoj ljestvici, plasirana između Irana i Ugande, a danas je šesta selekcija svijeta, s tendencijom rasta. Mnogi će reći da je Belgija najbolja dosad u povijesti, jača od momčadi koja je 1986. godine u polufinalu izgubila od Maradonine Argentine.

Belgijci u studenome kod kuće igraju prijateljsku utakmicu s Kolumbijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije